Nuna si risipa de mancare

Mancarea de la nunta este unul dintre cele mai importante elemente care au nevoie de atentie. Daca papilele gustative ale invitatilor sunt fericite, atunci si invitatii vor fi la fel. Dar nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva cand vine vorba despre nunta apare inevitabil si risipa de mancare.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Risipa de mancare la nunta?

Parerea mea este ca se serveste prea multa mancare la un astfel de eveniment. Multe feluri si portii destul de mari. Ma intreb daca este vreun invitat care mananca chiar tot din farfurie, din toate felurile servite. Mi se pare ca in cele cateva ore din timpul nuntii se pun pe masa multe alimente, iar o parte din ele ajunge inevitabil la gunoi.

risipa de mancare

risipa de mancare

Sigur ca nu ar trebui sa iti tii invitatii flamanzi, insa ei nu vin numai pentru a manca, vin si pentru a dansa, pentru a se bucura alaturi de voi de ziua cea mare. Cu o burta plina nu stiu cat de mult sau cat de bine te mai poti misca pe ringul de dans. In plus, sunt invitati care din varii motive nu raman pana la finalul nuntii, deci cel putin un fel de mancare preparat si pentru acei oameni automat se va intoarce la bucatarie. Sigur, poate acela va fi pus la pachet si mirii decid ce se va face cu el si din fericire mancare aceea nu va ajunge aruncata pe undeva. Dar cum ramane cu invitatii care deja nu mai pot manca si altceva, asa ca iau o imbucatura sau doua din farfurie, muta de colo pana colo foile de la sarmale sau legumele care insotesc pestele si gata? Nu stiu daca de pe acea farfurie se mai poate salva ulterior ceva, eu una nu as lua la pachet sau nu as oferi la pachet mancarea din care a mancat altcineva inainte. Nu mi se pare un obicei prea sanatos.

Cat poti sa mananci in cateva ore, mai ales cand mancarea este servita la un interval destul de scurt de timp? Abia ce ti s-a asezat un pic in burta aperitivul, ca ti se pune in fata peste. Si dupa ce mai faci loc pestelui, simti mirosul sarmalelor care isi fac aparitia pe masa. Si parca mai e si friptura. Mai e si tortul… Cam mult, nu?

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site
risipa de mancare

risipa de mancare

Cred ca s-ar salva ceva mancare si ceva bani daca s-ar renunta macar la un fel de mancare la nunta. Asa mi se pare corect fata de alimentele care nu se mai risipesc, bugetul invitatilor care in unele cazuri e limitat, burtile care nu pot sa cuprinda toata mancarea, oricat de goale ar fi cand te pui la masa la nunta.

Este importanta mancarea la nunta, la fel cum este si muzica si la fel cum sunt si alte elemente. Dar sa nu uitam ca mancarea nu este totul.

Voi ce parere aveti despre acest subiect? Vi se pare si voua ca se serveste prea multa mancare la nunta sau credeti ca este suficienta? Daca ar fi sa se renunte la un anumit fel de mancare, la ce credeti ca s-ar putea renunta?

Foto: Pexels

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment