Noul nume dupa casatorie

Cum stau lucrurile cu noul nume dupa casatorie? Sunt femei care decid sa il pastreze pe cel pe care l-au avut mereu, sau sa combine numele lor cu al sotului, sau sa il poarte numai pe cel al barbatului cu care se casatoresc. Daca te incadrezi in ultima categorie, atunci trebuie sa stii unele lucruri legate de noul nume dupa ce vei spune “DA!”.

Noul nume dupa casatorie. Ce trebuie sa stii

1. Este important sa iti placa numele lui. Il vei purta toata viata, asa ca daca simti ca nu te poti obisnui niciodata cu acel nume de familie, trebuie sa faci ceva in acest sens. Fii sincera cu logodnicul tau, discutati si sigur veti gasi o solutie.

2. Nu uita ca nu esti obligata sa ii porti numele. Da, cam asa se procedeaza, asa a procedat si mama ta inainte, si mama ei si asa mai departe. Dar vremurile s-au schimbat si nu trebuie sa mai iei in calcul ceea ce ar putea spune lumea. Fa ceea ce simti si nu iti face griji in privinta comentariilor. Nu uita ca oamenii intotdeauna vor fi nemultumiti de ceva.

3. Este posibil sa te obisnuiesti greu cu noul nume. Si sa fii mereu tentata la inceput sa iti folosesti numele vechi de familie atunci cand te semnezi. Nu iti face griji! Oricine trece prin asta! Este o etapa pe care nu ai cum sa o sari. Te vei osbinui in timp si va deveni o normalitate sa iti scrii si sa iti rostesti noul nume.

Noul nume dupa casatorie

Brides

4. Este posibil sa simti ca iti pierzi identitatea, ca nu mai esti tu. Prea multe schimbari se intampla in viata ta si intr-un ritm ce ti se pare alert. Te casatoresti, deci iti schimbi statutul. De asemenea, iti schimbi numele, poate si domiciliul. Nu te panica! Esti tot tu, numai ca treci printr-o schimbare majora, dar in acelasi timp fireasca. Priveste partea pozitiva a lucrurilor! Acum esti sotia baratului pe care il iubesti, formati o familie si sunteti uniti sub umbrela aceluiasi nume. Sunteti un intreg, relatia voastra s-a inchegat, a devenit mai solida. Ceea ce este un lucru foarte bun.

5. Nu uita sa anunti peste tot schimbarea numelui. La serviciu, la banca, la medic si oriunde mai este necesar. Da, trebuie sa pierzi vremea, sa depui acte si asa mai departe. Nimic placut, mai ales avanad in vedere ca trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si cu nervi de otel. Dar totul va fi bine, vei scapa si de acest lucru. Este, din nou, o alta etapa prin care trebuie sa treci.

Asadar, nu este usor sa treci prin aceasta schimbare a numelui. Este ceva firesc, dar poate fi nevoie de timp pentru a te obisnui nu numai cu noul statut, ci si cu noul nume. Dar incetul cu incetul te vei obisnui. Si vei vedea ca in curand vei incepe sa te simti din nou tu. Nu vei mai avea senzatia ca ti-ai pierdut identitatea, ca nu mai stii cine esti.

Si acum, la final, te invit si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri artistice de nunta. Vizionare placuta!

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment