Nevoile pielii în sezonul rece

Pielea ta necesită o îngrijire specială diferită în fiecare sezon. Dacă în sezonul cald trebuie să te ferești să folosești acizi pentru a exfolia tenul, iar dacă folosești trebuie să fii extrem de atentă când te expui la soare, în sezonul rece trebuie să ai grijă cu hidratarea. Care sunt efectele negative pe care vara le are asupra pielii tale, mai ales a tenului? Petele pigmentare și deshidratarea, care sunt însoțite de îmbătrânirea prematură a pielii, aspect tern și încărcat al tenului. Nu te gândi că dacă vara ne aduce surprize neplăcute, iarna va fi mai bine. Iarna poți experimenta descuamare și uscare a pielii, dar și iritații în cazul tenului sensibil. Bineînțeles, toate aceste efecte pe care antotimpurile le lasă pe pielea noastră depind foarte mult de tipul de ten pe care îl avem. Cum să îți păstrezi pielea fermă și tânără pe tot parcursul sezonului rece?

teilor.ro

Nevoile pielii în sezonul rece

1. Regenerare celulară
Dacă nu ai folosit acizi pe parcursul verii, atunci toamna este momentul ideal să începi să-i folosești sau să îi refolosești. Acumularea de celule moarte și aspectul încărcat al tenului tău sunt cele care dau semnalele. Nu folosi sub nicio formă scruburile mult prea abrazive, agresive cu pielea, ci acizii exfolianți care te scapă de celulele moarte blând și eficient. De asemenea, la capitolul regenerare celulară intră și acidul hialuronic (care este un acid pentru hidratare, nu pentru exfoliere), care redă tenului strălucire.

Nevoile pielii în sezonul rece

Pinterest

2. Multă hidratare
Vântul rece, temperaturile scăzute și lipsa umidității contribuie la uscarea tenului, ceea ce înseamnă că trebuie să te înarmezi cu multă hidratare și emoliere. Dacă restul corpului este protejat de haine, mâinile și tenul au de suferit. Ceramidele, acidul hialuronic sunt doar câteva ingrediente de bază care îți ajută și îți hrănesc tenul.

Nevoile pielii în sezonul rece

Pinterest

3. Factorul de protecție
Chiar dacă soarele nu mai este așa de puternic sau este absent nu înseamnă că trebuie să renunți la crema cu factor de protecție. Protecția solară nu trebuie folosită doar la plajă! Aceasta nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire a tenului indiferent de anotimp.

teilor.ro

Nevoile pielii în sezonul rece

Pinterest

4. Antioxidanți
În categoria produselor care contribuie la menținerea aspectului sănătos al tenului intră și antioxidanții, care luptă împotriva poluării, a radicalilor liberi sau a stresului oxidativ. Serumurile sau cremele cu vitamina C sunt cele mai potrivite, însă trebuie să ai grijă cum introduci acest produs în rutina ta, cu ce îl alternezi și să nu îl folosești în fiecare zi. Ca și alte produse, dacă îl folosești în mod excesiv se poate să aibă efecte negative în loc să îți ajute pielea.

Nevoile pielii în sezonul rece în sezonul rece

Pinterest

5. Cremă de mâini și balsam de buze
Primul semn al deshidratării s-ar putea să îl simți la nivelul mâinilor și al buzelor, care se vor crăpa. Nici mâinile nu ar trebui să fie neglijate, atunci când vine vorba de protecție solară, așa că atunci când ieși afară protejează-le cu crema cu factor de protecție solară, dar nu evita nici hidratarea și emolierea. Pentru buze nu uita de balsam aplicat de câte ori simți nevoia.

Nevoile pielii în sezonul rece

Pinterest

Hidratarea este pionul principal în îngrijirea tenului, dar și a corpului în sezonul rece. Așadar, că tot a venit toamna, ajustează-ți rutina pentru perioada care vine, rutină în care să introduci și acizi (nu mulți și nu aplicați excesiv). Ai grijă la aplicarea corectă a spf-ului, iar tenul tău va fi mai mult decât mulțumit!

Despre autor

Ana

Leave a Comment