Muzica de nunta – Formatie sau DJ?

Muzica de nunta are un rol important in creearea atmosferei de nunta, iar o nunta fara atmosfera este clasificata drept un esec total. Alegerea muzicii de nunta nu este usoara, intrucat trebuie sa satisfaci toti invitatii, nu poti sa alegi doar muzica ta preferata, dar depinde si de stilul de nunta si numarul de invitati.

Daca alegi sa faci o nunta mai intima, inconjurati de prieteni apropiati, poti sa optezi pentru stilul de muzica preferat, dar daca faci o nunta mare, la care se prezinta si persoane mai in varsta, trebuie sa iei in considerare includerea unor melodii traditionale romanesti. In ceea ce priveste alegerea unei formatii sau unui DJ, ambele variante prezinta avantaje si dezavantaje.

Muzica de nunta – Formatia

formatie de nuntaIn cazul in care optezi pentru o formatie care canta live trebuie sa cauti bine si sa te asiguri ca interpretul poate sa onoreze publicul cu un repertoriu variat, pornind de la o muzica de ambiant pana la melodii traditionale pe care bunica poate sa le ceara ca dedicatie pentru miri. Dezavantajul principal in alegerea formatiei este faptul ca repertoriul oricarei formatii este limitat si nu poti impaca toata lumea care vrea sa dedice melodii. Un alt dezavantaj este clar cel material: o formatie care canta live va costa mai mult decat un DJ.

Muzica de nunta – DJ

DJ nuntaIn cazul unui buget restrans poti opta pentru un DJ sau pur si simplu sa aduci un dispozitiv de stocare a muzicii, gen iPod sau mp3, conectat la un sistem de sonorizare si gata problema cu muzica. Mai ramane doar formarea unui playlist – lucru deloc usor intrucat trebuie sa tii cont de preferintele tuturor invitatilor, sau daca nu cel putin a majoritatii. Totodata trebuie sa tii cont de anumite momente cheie ale nuntii: intrarea invitatiilor, momentele cand invitatii mananca, dansul mirilor, intrarea tortului, momentul scoaterii jartierei (daca este cazul), scoaterea voalului miresei de catre nasa. Chiar daca este o petrecere de voie buna, totusi in momentul in care invitatii sunt la masa este de preferat sa pui o muzica ambientala sau instrumentala. Iar pentru a nu adormi lumea este important sa alternezi muzica lenta cu cea voioasa.

Incearca sa alegi muzica potrivita stilului de nunta, dar nu abuza de un anume artist pentru ca risti sa plictisesti lumea. Chiar daca, de exemplu, sunteti fani Julio Iglesias nu puneti doar melodii de-ale lui toata seara pentru ca exista riscul ca invitatii tai sa isi piarda din interes pentru dans si distractie si sa se instaleze plictiseala. Varietatea este foarte importanta pentru dinamismul nuntii tale.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

1 Comentariu

Leave a Comment