Motive pentru care sa nu te casatoresti

De ce se casatoresc oamenii? “Din iubire”, ar fi raspunsul, nu? Ei bine, intr-o lume ideala, da, acesta ar fi raspunsul corect si singurul raspuns. Insa, in realitate, oamenii se pot casatori si din alte motive, nu numai din iubire. Mai jos vei gasi o lista cu cateva motive pentru care sa nu te casatoresti.

teilor.ro

Cateva motive pentru care sa nu te casatoresti

1. Pentru bani

Fie pentru ca el sau ea are bani, fie pentru ca la nunta vor primi darul care se pate ridica pana la o suma destul de frumusica. Chiar daca nu vrem sa recunostem, exista si persoane care aleg sa isi uneasca destinele din motive financiare si prea putin din iubire sau poate chiar fara un strop de sentimente intre ei.

2. Pentru ca insista parintii

teilor.ro

Poate ca ea a ramas insarcinata inainte de a fi casatorita, ceea ce pentru parinti poate fi o tragedie. Sau poate parintii aranjeaza casatoriile. Oricat de greu este sa ne imaginam, da, exista din pacate si parinti care aranjeaza casatoria copiilor, care insista ca acestia sa isi uneasca destinul cu o alta persoana, fara ca ei sa fie intrebati daca asta isi doresc cu adevarat in acel moment. Ceea ce vor parintii este mult mai important decat ce isi doresc copiii si, evident, decat fericirea copiilor lor. Trist, revoltator, dar adevarat.

Motive pentru care sa nu te casatoresti

Motive pentru care sa nu te casatoresti

3. Pentru ca si altii au facut asta

Si, cand vezi pe retelele sociale imagini de la nunta altora, cand vezi verigheta, cand auzi cum a fost nunta altor persoane, parca iti doresti si tu sa te casatoresti, nu? Si din caza ca esti influentat/a de altii, poate te grabdesti, nu iti iei timp pentru a te gandi bine la tot ceea ce implica o casnicie, poate nu iti rezervi timpul necesar ca sa organizezi nunta si, din graba, omiti ceva iar la final vei fi dezamagit/a de rezultat.

4. Pentru ca te simti obligat de societate

teilor.ro

Ajungi la o varsta la care oamenii deja incep sa te intrebe de ce nu ai inca o familie, de ce nu esti macar intr-o relatie, poate chiar incep sa iti puna la indoiala orientarea sexuala. Si este posibil ca la un moment dat, pentru a scapa de toate aceste intrebari, pentru ca toti vor sa te vada in randul lumii, sa cedezi si sa faci si pasul asta. Nu este deloc un motiv bun pentru a te casatori, insa sunt si persoane care fac pasul asta doar pentru ca se pune presiune pe ei si simt ca nu mai pot face fata sau pur si simplu vor sa scape de comantarii si rautati.

Motive pentru care sa nu te casatoresti

Motive pentru care sa nu te casatoresti

5. Din teama de singuratate.

Sunt persoane care, desi poate nu simt ca sunt alaturi de omul potrivit, de sufletul pereche, accepta totusi sa faca pasul cel mare din teama. Daca vor ramane singuri? Daca nu vor intalni niciodata persoana aceea la care viseaza? Si astfel aleg sa isi uneasca destinul cu persoane mai putin potrivite.

Si acum, la final, te invit si pe pagina StudioBlitz und egasesti clipuri artistice de nunta. Vizionare placuta!

teilor.ro

Sursa foto: Pexels

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment