Mituri ale costumului de mire

Nuntile sunt evenimente mari in vietile noastre si sunt pline de amanunte picante si incarcate de mituri ale traditiei autohtone sau din strainatate. Toate aceste mituri sunt alimentate continuu de catre familiile noastre, prietenii nostri si de catre social media. Cele mai multe mituri se invart in jurul miresei si a noptii din ziua nuntii, insa nici mirii nu sunt lasati din vedere. Conform Wed Mag, mai jos sunt cateva dintre mituri ale costumului de mire.

Mituri ale costumului de mire

Mituri ale costumului de mire

Sursă: DHgate

Costumul trebuie sa fie negru.

Intr-o anecdota, la o nunta, o fetita de 5 ani o intreaba pe mama sa “De ce e mireasa imbracata toata in alb?” si mama ii raspunde “Pentru ca este cea mai fericita zi din viata ei!”, iar fetita intreaba, “Atunci mirele de ce e imbracat in negru?!”…

Pentru costumul mirelui, zeci de ani au fost ca optiune smokingul sau costumul negru. La SARTO sunt realizate tinute pentru miri superbe din materiale negre, culoarea neagra pentru tinuta mirelui fiind o optiune pentru cei ce adora traditia, si, in acelasi timp o optiune prin care nu poti da gres. Orice mit poate fi insa, intotdeauna, contracarat usor. Rochia de mireasa este de regula alba, insa mirele poate alege dintr-o paleta vasta de culori, putand avea succes si imbracat in bleumarin, catifea verde sau intr-o coloristica patern. Daca tema nuntii este insa una futuristica, sau daca doar iti doresti ca tinuta ta de mire sa fie unica si personalizata, trebuie sa retii ca primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa eviti culoarea neagra, deoarece aceasta va face din tinuta ta una standard, care se incadreaza intre tiparele prea bine cunoscute.  Si asta chiar daca sunt referitor la culoare anumite mituri ale costumului de mire. 

Toate costumele de mire sunt la fel.

Parerea unora dintre domni dupa care costumul de nunta nu contaza, ci doar trebuie sa existe se poate compara cu parerea pe care o au doamnele in ceea ce priveste masinile sau tehnologia.

Poate ca este alegerea mirelui, sau poate aceasta alegere este sustinuta de catre cei din jurul sau, insa purtarea unui costum la nunta la care o intreaga echipa de croitori isi dau silinta sa il personalizeze, este pe departe cea mai buna alegere pentru costumul din ziua nuntii. Iata toate avantajele unui costum bespoke  aici

SARTO in prezent confectioneaza acest tip de costume, bespoke, asta dupa ce la lansarea pe piata s-a facut cunoscut ca un brand care confectioneaza costume la comanda si vinde costume gata de purtat. Toate aceste trei optiuni sunt bune atunci cand vine vorba despre costumul de mire, insa costumul bespoke intrece cele mai inalte asteptari. 

Mituri ale costumului de mire

Sursă: Sprezza by Dragoş Săndulache

Marele avantaj al costumului tip bespoke este croiala care se adapteaza corpului tau si care poate fi dupa propria ta dorinta. Daca stii ce costum de mire iti doresti, iar dorintele tale nu corespund cu ceea ce fabricile pot oferi pe piata, sau daca iti doresti un costum perfect de mire, SARTO este cel ce iti va implini visele.

Daca doresti ca tinuta ta de mire sa incorporeze anumite elemente specifice( ajustare laterala pentru variati ale greutatii corporale, buzunare suplimentare, buzunare ascunse, elemente ce impiedica camasa sa iasa din pantaloni, butoniere, monograme lucrate manual…etc), SARTO are solutia pentru orice modificare iti doresti.

Mituri ale costumului de mire

Sursă: Pinterest

Te invit sa citesti in continuare cateva dintre cele mai ciudate, dar si cele mai raspandite superstitii legate de ziua nuntii.

Despre autor

Continut CP

Leave a Comment