Probabil fiecare dintre noi a auzit expresia „căutarea fericirii” sau „îmi caut jumătatea”. Cauți jumătatea pentru a te simți fericită, o femeie împlinită pe plan sentimental, însă unele femei nu acționează în favoarea lor și așteaptă degeaba să se întâmple minuni. De ce? În primul rând pentru că jumătatea nu se caută, ci totul se întâmplă involuntar, fără să planifici; nu poți spune că mergi în club să îți cauți jumătatea, mai ales că nici nu trebuie să o „cauți” în acest loc. Însă câteodată nu este neapărat vina lor, ci doar a faptului că se lasă păcălite de anumite vorbe după care nu ar trebui să se ghideze, reguli cu ce trebuie și ce nu, ce este bine și ce nu.
Minciuni despre căutarea jumătății
1. Trebuie să te accepți și să te iubești pe tine și apoi să îți cauți jumătatea
O să spui că este adevărat, că nu are ce să fie greșit la această frază. Da și nu, este pe jumătate adevărată. Este important să te apreciezi, să te iubești pentru ca relația să fie una sănătoasă și să te simți cu adevărat împlinită, fără alte minusuri, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la iubire până înveți să te apreciezi și să te iubești. Iubirea de sine poate veni și în urma unor experiențe care te-au marcat. Nu te lăsa cuprinsă de frică, nu îți spune la nesfârșit că nu ești pregătită pentru o relație. Această concepție despre cum ar trebui găsită jumătatea și implicit, iubirea, nu face altceva decât să te afecteze la un alt nivel; vei ajunge să crezi că nu meriți iubire, că nu poți fi fericită pe plan sentimental și nu vei putea lăsa ca lucrurile să evolueze, să vină de la sine în mod natural într-o relație.
2. El se va schimba pentru tine, dacă ești suficient de bună
Aceasta este o minciună pe care nu o poți ignora, iar femeile care cred în ea vor încerca să fie pe placul partenerului mereu. Acestea vor încerca să fie mai bune, analizând mereu comportamentul partenerului și ceea ce are el de spus, pentru a le dovedi faptul că merită iubire, încercând să clădească o relație armonioasă. Dacă aderi la acest scenariu nu vei face altceva decât să te minți singură, să pui mai multă responsabilitate pe umerii tăi și să îți dai seama, în final, că nu ești în relația potrivită. Într-o relație sănătoasă nu trebuie să dai dovada faptului că ești vrednică de a fi iubită și că meriți, totul trebuie să vină natural din partea amândurora. Nu există reguli și scenarii când vine vorba de dragoste și relații, nu joci într-un film, ești în realitate.
3. Te raportezi la trecut
Multe femei refuză să se deschidă complet în fața partenerului, să își arate vulnerabilitatea, să simtă iubirea la cel mai profund nivel, din dorința de a nu pierde controlul. Acest lucru poate apărea în urma unor dezamăgiri trăite, însă ar trebui să trăiești noua experiență fără rețineri. Nu înseamnă că dacă nu îți expui sentimentele ești mai protejată sau asta te face o femeie puternică. Chiar dacă nu îți deschizi inima față de partenerul tău, sentimentele și gândurile tale despre noua relație tot acolo sunt.
Alege să faci ceea ce simți, însă nu trebuie să cazi pradă tuturor „regulilor” sau vorbelor aruncate de societate. Nu te încrede minciunilor, ci încearcă să treci prin propria gândire ceea ce auzi și apoi să crezi. Tu ce minciuni despre căutarea jumătății ai auzit?
[…] ești într-adevăr pe aceeași lungime de undă cu partenerul cu care vrei să îți împarți restul vieții. Aveți păreri, valori, idealuri asemănătoare sau nu? Dacă nu îți dorești o relație […]