Lucruri pe care nu le stiai despre trandafiri

Daca trandafirii sunt florile tale preferate si daca le vrei le nunta, atunci sunt anumite lucruri pe care, probabil, ti-ar placea sa le stii. Afla despre ce este vorba.

Lucruri pe care probabil nu le stiai despre trandafiri

1. In general, sezonul trandafirilor incepe prin luna mai si tine pana in septembrie.

2. Daca iti doresti la nunta o floare asociata cu anumite simboluri, atunci trandafirul ar putea fi alegerea potrivita. Culoarea rosie a trandafirului simbolizeaza iubirea. Insa, o nuanta mai inchisa a acestei culori este un simbol pentru vinovatie, pe cand o nuanta mai deschisa transmite un mesaj potrivit caruia o aventura trebuie sa ramana un secret.

Lucruri pe care nu le stiai despre trandafiri

BUZZERG

3. Dupa cum se stie deja, trandafirii au mai multe culori. Se pare ca fiecare culoare are semnificatia sa. Spre exemplu, un trandafir alb este un simbol al puritatii. Rozul simbolizeaza fericirea si gratia. Culoarea galbena este un simbol al fericirii si al prieteniei. Portocaliu inseamna dorinta.

4. Exista aproximativ o suta de tipuri de trandafiri. Culoarea lor difera, la fel si dimensiunile acestor flori. Climatul joaca un rol important in aparitia acestor diferente.

5. Deseori, trandafirii sunt adaugati in salate, in deserturi sau torturi pentru aroma. De asemenea, se poate prepara chiar si dulceata din aceste flori. Deci, floarea preferata poate fi si un fel de mancare pe care il poti servi la micul dejun.

6. Stiai ca de Ziua Indragostitilor, aproximativ 21 de milioane de trandafiri sunt vanduti in Anglia?

7. Te-ai intrebat vreodata de ce trandafirii au un parfum atat de puternic? Motivul este acela ca petalele contin mici glande care elibereaza acel parfum. Asa ca, acesta este motivul pentru care trandafirii au un parfum atat de frumos.

Lucruri pe care nu le stiai despre trandafiri

Cake Central

8. Cuvantul „trandafir” in engleza, adica „rose”, este un cuvant provenit din franceza. Si, la randul sau, provine din cuvantul latinesc „rosa”, care inseamna „iubire”.

9. Ai plati 3 milioane de lire pentru un trandafir? Acesta este pretul pe care l-a platit David Austin pentru a crea un trandafir facut cunoscut in anul 2006. Au fost necesari 15 ani pentru a crea acest trandafir care si-a facut debutul in anul 2006.

10. In ciuda lucrurilor care se spun si se cred, se pare ca, in realitate, cei care cultiva trandafiri nu au reusit niciodata sa faca trandafiri negri sau albastri. Se pare ca, in realitate, acelea erau nuante inchise de rosu.

Mai sus am enumerat cateva lucruri pe care probabil nu le stiai despre trandafiri. Vorbim despre flori populare, pe care multe persoane le indragesc. Si, daca ti-ar placea sa ai la nunta astfel de flori, informatiile de mai sus iti pot fi utile. Mai ales daca trandafirii sunt printre florile tale preferate.

Iar acum, la final, inainte de a incheia materialul, iti propun sa accesezi si pagina StudioBlitz pentru a viziona acolo cateva clipuri artistice realizate de un videograf de nunta. Sunt clipuri care vor fi pe placul tuturor. Atat pentru ca sunt realizate cu talent si inspiratie, cat si pentru ca surprind momente speciale din vietile unor persoane. Va doresc vizionare placuta!

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment