Lucruri pe care nu le stiai despre tortul de nunta

Exista la toate nuntile, insa nu multe persoane cunosc anumite lucruri despre tortul de nunta. Iata despre ce este vorba.

Lucruri pe care nu le stiai despre tortul de nunta

1. Primele torturi de nunta americane nu erau albe. Contineau coacaze si erau inmuiate in brandy.

2. Cand Regina Victoria s-a casatorit cu Printul Albert in anul 1840, tortul de nunta a avut peste 136 de kg. A fost un tort cu fructe, invelit in glazura alba. De atunci mirii au inceput sa aleaga tortul alb pentru nunta. De asemenea, miresele au incpeut sa poarte rochii albe, asa cum a avut Regina victoria in ziua in care s-a casatorit.

Lucruri pe care nu le stiai despre tortul de nunta

YouTube

3. Inainte era foarte costisitor sa se faca tortul de nunta alb. Deoarece zaharul alb era scump si trebuia folosit nu numai pentru blat,mdar si pentru glazura. Tocmai de aceea tortul de la nunta era si un simbol al statutului social.

4. O versiune mai veche a tortului alb de nunta din Carolina de Nord se numea “Sally White Cake”. Continea migdale, nuca de cocos si lamaie.

5. Ianinte, torturile de nunta nu erau nici albe, nici dulci. Spre exemplu, in Roma Antica, torturile de nunta erau facute din orz sau grau. Acestea erau rupte deasupra capului miresei, iar apoi invitatii erau serviti.

6. In Anglia Medievala, mirii se sarutau deasupra unui turn facut din chifle cu zahar.

7. Traditia de a pune la congelator stratul superior al tortului de nunta si de a-l manca la prima aniversare a aparut in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand oamenii au incpeut sa aiba acasa congelatoare.

8. Inainte, pentru a face glazura alba pentru tortul de nunta erau folosite albusuri de ou. Erau amestecate cu zahar, iar pasta obtinuta se punea peste blatul copt. Dupa caeea se punea din nou la copt, in cuptor. Si astfel parea ca tortul are deasupra gheata.

CITESTE SI: Melodii pentru momentul in care se taie tortul la nunta
CITESTE SI: Tot ce trebuie sa stii despre tortul de nunta

Lucruri pe care nu le stiai despre tortul de nunta

Blueberry Creative

Asadar, tortul de nunta are o poveste interesanta si sunt multe lucruri pe care viitorii miri nu le stiu in legatura cu acest subiect. Torturile de nunta au aparut cu mult timp in urma, insa pe parcurs au evoluat. Acestea au in spate o poveste interesanta, pe care, insa, nu multe persoane o cunosc. Asa cum si rochia de mireasa a evoluat in timp si are in spate o poveste interesanta, acelasi lucru se itampla si in cazul torturilor de nunta. De asemnea, in timp au aparut mai multe obiceiuri si traditii denunta, pe care unii miri inca le respecta, in timp ce altii prefera sa nu le mai includa in cadrul nuntii. Acelasi lucru se intampla si in cazul torturilor de nunta. Unii miri aleg torturile cu glazura alba, in timp ce altii prefera sa se indeparteze de variantele clasice si sa aleaga ceva mai original. Sau chiar sa renunte la tortul de nunta si sa aleaga un alt tip de desert, precum cupcakes.

Iar acum, la final, dupa ce ai aflat cateva lucruri pe care poate nu le stiai despre tortul de nunta, te invit si pe pagina StudioBlitz poentru a viziona cateva clipuri artistice de nunta. Vizionare placuta!

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment