Lucruri mai putin cunoscute despre casatorie

Afla si tu acele lucruri mai putin cunoscute despre casatorie. Daca urmeaza sa faci pasul cel mare sau pur si simplu esti o persoana careia ii place sa descopere mereu lucruri noi, atunci materialul nostru iti poate fi de ajutor. Iata care sunt acele lucruri legate de casatorie pe care putini le cunosc.

teilor.ro

Lucruri mai putin cunoscute despre casatorie

1. Rochia de mireasa nu a fost mereu alba. Miresele purtau inainte rochii albastre sau rosii. Situatia s-a schimbat abia in anul 1840, cand Regina Victoria s-a casatorit cu Printul Albert. Atunci, Regina Victoria a purtat o rochie alba. Astfel a inceput povestea rochiei albe de mireasa.

Lucruri mai putin cunoscute despre casatorie

Lucruri mai putin cunoscute despre casatorie

2. Stiai ca un sarut ii poate prelungi viata mirelui? Poate sa para greu de crezut, dar potrivit unor studii, mirii care isi saruta sotiile in prima dimineata dupa casatorie, traiesc mai mult. Viata lor se poate prelungi cu cinci ani. Desi pare greu de crezut, merita incercat, nu? Pana la urma, nu fiecare zi este prima zi in care sunteti sot si sotie. Asa ca un sarut poate fi exact ceea ce va trebuie pentru a sarbatori lucrul acesta.

3. Potrivit studiilor, persoanele altruiste sunt mult mai fericite in casnicie. Participantii la studii au fost nevoiti sa spuna daca sunt sau nu stunt de acord cu anumite afirmatii precum „Mai bine as suferi eu decat sa il las sa sufere pe partenerul de viata” sau „Sunt dispus sa imi sacrific propriile dorinte astfel incat sa se indeplineasca cele ale partenerului meu”. Astfel, un procent de 67 % dintre persoanele altruiste care au participat la studiu au declarat ca sunt fericite in casnicie.

teilor.ro

CITESTE SI: Despre obiceiul de a fura mireasa de la nunta

CITESTE SI: Despre nunta la care probabil visai in copilarie

4. Primul inel de logodna, cu diamante, a fost oferit in anul 1477. Este adevarat ca inca de pe vremea romanilor exista obiceiul ca viitorul sot sa ii ofere logodnicei sale un inel. Cu toate acestea, abia in anul 1477 a fost oferit primul inel cu diamante. Arhiducele Maximilian al Austriei a fost primul care i-a dat logodnicei sale, Maria de Burgundia, un astfel de inel de logodna. Astfel a cerut-o in casatorie.

Lucruri mai putin cunoscute despre casatorie

Lucruri mai putin cunoscute despre casatorie

5. Stii de ce se poarta inelul pe degetul inelar de la mana stanga? Este un obicei care a aparut cu mult timp in urma. Oamenii au incpeut sa poarte verigheta pe acest deget din cele mai vechi timpuri. Iar explicatia este una uimitoare. Pe vremea romanilor a aparut convingerea conform careia la degetul acesta pe care se poarta verigheta ajunge o vena. Si nu orice vena, ci una numita „vena iubirii”.

teilor.ro

Acestea sunt cinci dintre lucrurile mai putin cunoscute despre casatorie. Nuntile sunt evenimente importante din viata oricarei persoane, insa sunt unele obiceiuri si credinte legate de acest eveniment care, desi au aparut cu mult timp in urma, au semnificatii necunoscute pentru unele persoane.

Iar acum, la final, inainte de a pune punct articolului, iti propun sa accesezi si pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri de nunta realizate de un videograf profesionist. Sunt clipuri incarcate de emotie, care transmit un mesaj frumos si profund. In plus, sunt imagini artistice care cu siguranta vor fi pe placul tau.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

2 Comentarii

Leave a Comment