Limbajul iubirii. Cum sa ai o relatie de cuplu fericita?

Prin casatorie pornesti pe un drum lung care trebuie parcurs in doi, vor fi urcusuri, vor fi coborasuri, dar in esenta lui trebuie sa fie un drum plin de iubire si de respect, un drum pe care il veti parcurge invatand din experientele pozitive dar si din greseli. Gary Chapman a scris  “Cele 5 limbaje ale iubirii”  bestseller vandut in peste 10 milioane de exemplare o carte cu  sfaturi excelente pentru orice tip de relatie, Invata despre libajul iubirii si despre  cum sa ai o relatie de cuplu fericita, din sfaturile lui Chapmann, cartea contine testul care iti dezvaluie  limbajul iubirii .
Nimic nu ne face sa ne simtim mai bine decat sa iubim si sa fim iubiti. Si, chiar si atunci cand suntem singuri, in orice situatie am fi – celibatari, divortati sau vaduvi -, cea mai profunda nevoie emotionala este aceea de a ne simti iubiti, iar cele mai mari impliniri sunt rezultatul iubirii pe care o oferim altora. – descriere Editura Litera: Scopul acestei carti este sa te ajute sa faci ambele lucruri in mod eficient.
Reteta este simpla: fiecare om ofera si primeste iubire intr-un anumit limbaj, iar folosirea acestuia contribuie la dezvoltarea relatiei. Fie ca doresti sa te apropii mai mult de parintii tai, sa ai o relatie mai buna cu prietenii sau sa mai dai o sansa intalnirilor romantice, cartea lui Gary Chapman iti va oferi increderea de care ai nevoie pentru a interactiona cu ceilalti intr-un mod mai eficient.

Limbajul iubirii. Cum sa ai o relatie de cuplu fericita?

Berufy.com Limbajul iubirii.

Berify.com Limbajul iubirii.

  • Sa te intelegi mai bine pe tine insuti si pe ceilalti.
  •  Sa fii mai increzator cand interactionezi cu cei din jur.
  • Sa creezi legaturi mai stranse cu familia si prietenii.
  • Sa descoperi ingredientul lipsa din relatiile anterioare.
  • Sa ai parte de intalniri mai reusite.

Chapman te sfatuieste, dacă îţi doreşti să arăţi afecţiune unei persoane  să o faci exact cu limbajul persoanei respective, aşa cum cealaltă persoană îşi exprimă, la rândul său, afecţiunea. Se pare ca oamenii îşi relevă sentimentele în cinci moduri: prin cuvinte de afirmare, prin fapte, petrecând timp de calitate, oferind daruri şi prin contact fizic.

Foloseste cuvinte de afirmare: Sa spui „te iubesc”, sa faci complimente sau declaraţii pozitive despre persoana iubită este un mod de a-ţi manifesta sentimentele de iubire. Dacă aceste cuvinte de afirmare reprezintă principalul limbaj al iubirii pentru soţul tău, îi vei “incarca emoţional”, când îl lauzi şi îi spui cuvinte frumoase. De exemplu, în loc să îi spui “Eşti un şofer excelent!”, spune-i “Mă simt în siguranţă când conduci tu. Tu chiar ştii cum să conduci prin oraş.”

Berify.com Limbajul iubirii.

Berify.com Limbajul iubirii.

Fapte: Daca limbajul de iubire  al soţiei tale este cel al faptelor, îi poti transmite afecţiunea ta prin gesturi gijulii care o vor încânta cu siguranta. Ca să te foloseşti de acest limbaj, trebuie să îi cunoşti foarte bine limbajul iubirii, să ştii ce o face fericită, dar si să îi cunoşti personalitatea.

Exemplu: dacă ea apreciază o maşină curată, atunci du-i maşina la curăţătorie cand ai ocazia. Este dificil să ratezi astfel de gesturi dacă ştii care este mâncarea ei preferată sau hainele care îi dau o stare de bine.

Petreceti timp de calitate: Chiar dacă poate  nu eşti pasionată de hobby-ul jumatatii  este bine să îl asculţi cu atenţie atunci când îţi povesteşte despre ce joc nou au jucat el şi prietenii lui la ultima ieşire. În plus, îi poţi sugera sa jucati impreuna, iar el va fi încântat că petreci mai mult timp de calitate cu el. Pe scurt, limbajul lui de iubire constă în timp de calitate, ceea ce înseamnă că, mai mult decât a sta în proximitatea lui minute, ore, zile, săptămâni, timpul de calitate se defineşte prin a te focusa pe relaţia voastră, pe partener. Iar, unul dintre dialectele acestui limbaj este să porţi conversaţii de calitate. Practică ascultarea activă prin a-i acorda atenţie completă, fără să îl întrerupi, prin contact vizual şi întrebări de claritate. Fii interesată de ce îl interesează şi va simţi, cu siguranţă, dragostea ta. Sursa : Revista Cosmopolitan

Fa-i cadouri: Autorul a studiat diferite parctici  şi a descoperit un factor comun al tuturor căsătoriilor: a oferi cadouri. Un simbol fizic al afecţiunii este definitoriu. Pentru cei care apreciază acest tip de limbaj, ce contează cel mai mult este faptul că te-ai gândit la ei, că ai făcut ceva în acest sens. Fii atentă cât de mult valorifică partenerul tău cadourile, în general, şi îţi vei da seama dacă cel mai sigur mod de a ajunge la el este darul. În ceea ce priveşte alte relaţii, am observat că în cazul soacrei mele este valabilă oferirea de cadouri, aşa că am început să îi duc câte ceva când merg în vizită, pentru a se simţi apreciată.

Berify.com Limbajul iubirii.

Berify.com Limbajul iubirii.

Contact fizic cat mai des : Contactul fizic este un transmiţător foarte puternic iar o relaţie cu o persoană a cărei prim limbaj al iubirii constă în atingeri, va fi în dificultate dacă nu este condimentată de către atingeri delicate, mângâieri constante . Contactul fizic nu trebuie confundat cu intimitatea sexuală, această cale de a comunica constă, punctual, în: sărut, îmbrăţişare, ţinuntul de mâini, o atingere pe genunchi, atingeri blânde.

Cunoaste-ti propriul limbaj al iubirii: Trebuie sa iti intelegi  limbajul propriul de iubire, asta  te va ajuta să înţelegi şi limbajul celorlalţi, reflectă asupra modului cum îţi manifeşti tu dragostea, după ce ai identificat limbajul tău principal de iubire,  abia apoi pregateste-te să îl descoperi pe al partenerului. Cercetarea lui Chapman nu se bazează pe descoperiri ştiinţifice, dovezi anectodice atestă că atunci când o persoană primeşte exact aceleaşi dovezi de iubire pe care le transmite, recunoaşte intenţia, iar satisfactia emotionala creste.  – Sursa : Revista Cosmopolitan

In continuare, te invit pe pagina StudioBlitz pentru a urmari trailere de nunta pline de inspiratie.

Berify.com Limbajul iubirii.

Berify.com Limbajul iubirii.

 

Despre autor

C. Alina

1 Comentariu

Leave a Comment