Daca ai participat la o nunta, sansele sa fi plecat de acolo cu mana goala sunt minime. Toate miresele si toti mirii isi trimit acasa invitatii cu amintiri ale acelei zile deosebite. Te-ai intrebat vreodata cum a inceput istoria marturiilor de nunta? Putina istorie ar putea ajuta cuplurile si invitatii sa inteleaga mai bine aceasta traditie care se pastreaza chiar si in zilele noastre. Iata cum si unde a inceput istoria marturiilor de nunta.
Cum si unde a inceput istoria marturiilor de nunta
Potrivit datelor istorice, povestea marturiilor de nunta isi are radacinile in secolul al XVI-lea, in Anglia. Era un obicei pentru cupluri sa ofere marturii de nunta realizare din panglici si dantela, simboluri ale iubirii lor si ale promisiunilor pe care si le-au facut in ziua cea mare. De-a lungul timpului, marturiile de nunta au devenit o traditie care a facut inconjurul lumii.
Cu secole in urma, aristocratii europeni, in special cei din Franta si din Italia, ofereau bomboniere ca marturii de nunta. Dar ele nu erau specifice nuntilor, deoarece se ofereau si cu ocazia aniversarilor sau a altor petreceri. Bombonierele erau cutii facute din portelan, cristal, pietre pretioase sau metal. In interior erau puse delicatese facute din zahar. Cu ele a inceput istoria marturiilor de nunta.
Se considera ca nuntile aduc noroc, iar prin intermediul bombonierelor, mirii doreau sa le ofere o parte din acest noroc si invitatilor. In majoritatea cazurilor, aceste cadouri norocoase erau reprezentate de cinci migdale sau de dulciuri, care simbolizau fertilitatea, sanatatea, bogatia, fericirea si longevitatea.
Cand vine vorba de marturii de nunta, se poate oferi orice. In timp ce americanii ofera, de regula, marturii in functie de tematica nuntii sau de stilul de viata al cuplului, in unele tari exista marturii de nunta traditionale. In Italia, invitatii se asteapta sa primeasca migdale invelite in ciocolata, in Spania barbatii pot primi trabucuri, iar femeile mici cadouri, in Rusia marturiile de nunta sunt reprezentate de fotografii mici, lumanari mici sau un breloc. La nuntile irlandeze invitatii primesc clopotei de nunta ca marturii. In India, marturiile de nunta norocoase sunt reprezentate de elefanti realizati manual.
Marturiile de nunta pot fi reprezentate de orice. Cuplurile le aleg in functie de anumite traditii sau de ceea ce considera ca este potrivit pentru nunta lor. Unele cupluri lasa marturiile de nunta acolo unde sta fiecare invitat, altele prefera sa amenajeze un loc special in care sunt puse toate marturiile care au atasate biletele cu numele fiecarui invitat. Asa cum am mentionat anterior, totul depinde de fiecare cuplu, de dorintele celor doi miri, de traditii sau de stilul nuntii.
Marturiile de nunta sunt o traditie pe care se pune mare pret chiar si in prezent. Indiferent daca alegeti sa le oferiti invitatilor migdale invelite in ciocolata, lumanari sau orice altceva, ei vor aprecia gestul si cadoul.
Istoria marturiilor de nunta este o poveste interesanta. Sunt atat de multe traditii si obiceiuri de nunta, insa in cazul unora, poate nu stim cum si unde a inceput totul. Iar uneori poate fi interesat sa aflam lucruri noi referitoare la subiectul care ne place cel mai mult: nunta. Nu stiu cum va fi nunta ta, sau cum a fost daca a avut loc, dar sunt convinsa ca va fi sau a fost la fel de deosebita precum cele de aici.