Istoria invitatiilor de nunta

Cum a inceput, oare, istoria invitatiilor de nunta? Te-ai intrebat vreodata cum se trimiteau in trecut invitatiile de nunta sau ce fel de invitatii existau inainte de epoca moderna? Afla cum isi anuntau cuplurile, cu sute de ani in urma, viitoarea nunta sau cum erau organizati invitatii. Citind articolul, nu numai ca vei pasi pentru moment in lumea nuntilor dintr-o alta epoca, dar ai putea chiar sa afli informatii ce te vor inspira in momentul in care vei fi in cautarea invitatiilor pentru propria nunta. Daca esti o persoana pasionata de istorie, de nunti sau pur si simplu iti doresti sa afli cum a luat nastere istoria invitatiilor de nunta, te invit sa parcurgi acest text. Si, cine stie, poate invitatiile pentru nunta ta se vor baza intr-o oarecare masura si pe informatiile referitoare la modul in care, in trecut, cuplurile isi faceau cunoascuta viitoarea casatorie. Poate iti vei dori ca invitatiile pentru nunta ta sa aiba un iz de poveste, de trecut.

teilor.ro

Istoria invitatiilor de nunta

ghidul Miresei

Cum a inceput istoria invitatiilor de nunta

Desi au fost gasite invitatii de nunta chiar si in pesteri, pana in anii 1700, acestea erau, de regula, transmise verbal. Cei care auzeau invitatia, puteau lua parte fara probleme la casatoria cuplului, exceptie facand cazurile in care existau tensiuni intre familii. Motivul pentru care invitatiile nu erau scrise este acela ca foarte multi oameni nu stiau sa citeasca in acele vremuri. Desigur, regula nu se aplica in cazul familiilor regale sau bogate. Ei apelau la calugarii care aveau un scris caligrafic, iar acestia le faceau invitatiile de nunta. Contra cost, bineinteles.

Tot de istoria invitatiilor de nunta este legata si povestea materialului delicat plasat de obicei in interiorul invitatiei. De ce este el acolo? Care este povestea lui? In anii 1600, cand invitatiile au inceput sa fie tiparite, o bucata mica de hartie se punea pe partea de sus a acesteia, pentru a nu se murdari in timpul procesului. Traditia aceasta, pastrata si in prezent, a inceput ca o simpla metoda prin care se pastra intact scrisul de pe invitatie.

Stiai ca si acum se mai utilizeaza doua plicuri pentru invitatiile de nunta? De ce doua si nu unul? Simplu. Inainte de secolul XX, serviciul postal nu era bine pus la punct, iar in anumite zone era chiar inexistent. Cea mai sigura metoda prin care se putea expedia o invitatie, era printr-un curier sau printr-un servitor. Deoarece erau nevoiti sa calareasca pentru a ajunge mai repede la destinatie, in timpul calatoriei, plicul in care se afla invitatie se putea murdari. Din acest motiv s-a renuntat la utilizarea unui singur plic, si s-a optat pentru doua. In felul acesta, in momentul in care invitatia de nunta ajungea la destinatar, primul plic era indepartat de majordom sau de servitori, iar cel poftit la nunta primea si vedea numai plicul curat.

teilor.ro

Familiile care voiau sa aiba un numar limitat de oaspeti la nunta, alegeau sa trimita invitatii. In aceste cazuri, de obicei se trimitea si o cartela ce trebuia prezentata in momentul in care se ajungea la ceremonie. Familiile foarte organizate includeau in invitatii si numarul locului fiecarui nuntas.

Istoria invitatiilor de nunta

Bycristina

Astazi inca se pastreaza traditia invitatiilor de nunta, dupa cum sunt pastrate si alte obiceiuri. Acum puteti alege orice tip de invitatie. Nu exista limite in privinta culorilor, a modelelor, a dimensiunilor.

Daca ti-a placut articolul despre istoria invitatiilor de nunta, te-ar putea interesa si cel despre invitatii de nunta deosebite, pe care il gasesti aici.

Va invit sa vizionati cateva videoclipuri superbe pe Studioblitz.

teilor.ro

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment