Istoria inelelor de logodnă

Să îi propui femeii iubite să fie soția ta oferindu-i un inel de logodnă este un gest romantic, însă această tradiție pe care o vedem astăzi nu a fost așa dintotdeauna. Inelele de logodnă nu au implicat întotdeauna diamane strălucitoare sau declarații de dragoste, căci acestea aveau alt scop. Prin urmare, rămâi pentru a afla în rândurile de mai jos istoria inelelor de logodnă.

teilor.ro

Istoria inelelor de logodnă- o privire în ansamblu

1. Inelele de logodnă erau un indicator al statutului
Din fericire, în ziua de astăzi căsătoria reprezintă o decizie reciprocă între doi oameni care se iubesc, însă nu a fost așa dintotdeauna, în trecut căsătoria având un înțeles diferit. În timpul Romei antice, căsătoriile erau privite ca o afacere între două familii, iar romanii au fost primii care au utilizat inelele ca parte a contractului obligatoriu. De asemenea, tot ei au fost primii au care au pus în aplicare cerințele privind divorțul, zestrea și monogamia. Astfel, în Roma antică un inel de logodnă indica faptul că femeia respectivă a intrat în posesia soțului ei. Inelele erau purtate în mod public de către femei, fiind un semn al bogăției soților lor.

Istoria inelelor de logodnă

Pinterest

2. Inelele de logodnă au fost purtate întotdeauna pe mâna stângă
În Egiptul antic persoanele care se iubeau schimbau inelele de logodnă, fapt care semnifica o legătură fără sfârșit. Cum cercul nu are început sau sfârșit, egiptenii credeau că acesta reprezintă un simbol al afecțiunii nesfârșite între un bărbat și o femeie. Acestea erau purtate pe degetul al patrulea (inelar) al mâinii stângi, deoarece aceștia considerau că are o venă care este „conectată” în mod direct cu inima.

Istoria inelelor de logodnă

Pinterest

3. Inelele de logodnă- un semn care le amintea să rămână credincioși, fideli
Inelele de tip „puzzle” erau folosite în timpul Renașterii de către soți pentru a afla dacă soțiile lor au fost infidele. Aceste inele erau de fapt mai multe părți interblocate care formau un singur șir. Erau atât de dificil de rezolvat, încât dacă o femeie lua inelul nu știa să îl mai pună la loc în mod corect, iar soțul ei știa că este necredincioasă. Un alt tip de inel renascentist este inelul de tip „gimmel”, adică două sau trei părți purtate separat în perioada de logodnă- una de către mireasă, una de mire, iar alta de către un martor. Decorurile de pe fiecare inel formau un singur design atunci când piesele erau puse împreună. Prin urmare, după ce nunta avea loc, acele părți erau interconectate și purtate de mireasă.

teilor.ro

Istoria inelelor de logodnă

Inel tip „puzzle” Pinterest

Istoria inelelor de logodnă

Inel tip „gimmel” Pinterest

4. Inelele de logodnă și diamantele
Victorienii au adoptat o altfel de abordare atunci când și-au împodobit inelele de logodnă: inimi, flori și pietre prețioase colorate. Inelele de logodnă în formă de șarpe au fost foarte la modă după ce prințul Albert a cerut-o în căsătorie pe regina Victoria cu un inel în formă de șarpe cu un cap de smarald. Tot în epoca victoriană se distinge și diamantul, este perioada când aceste pietre prețioase intră în istoria inelelor de logodnă. Această piatră prețioasă era favorita aristocraților, devenind accesibilă și clasei de mijloc la jumătatea secolului al XIX-lea. Diamantele erau adesea puse la inele din argint în loc de aur. În 1886 Tiffany&Co a introdus setul Tiffany.

Istoria inelelor de logodnă

Inelul de logodnă al Reginei Victoria Pinterest

Istoria inelelor de logodnă

Tiffany&Co Pinterest

5. Diamantele nu au fost întotdeauna favorite
Diamantele și-au pierdut strălucirea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial din cauza lipsei de disponibilitate și a costurilor ridicate. Astfel, multe inele de logodnă din anii `30 și anii `40 aveau pietre prețioase mai ieftine sau diamante mai vechi. Istoria inelelor de logodnă a fost schimbată în anii `50, când compania de diamante De Beers a lansat o campanie publicitară cu sloganul „un diamant este pentru totdeauna”, diamantele devenind populare din nou. În fond, compania dorea să convingă bărbații că diamantele erau singurele pietre prețioase suficient de speciale pentru a-și arăta dragostea față de femeia iubită și… a funcționat!

Istoria inelelor de logodnă

Pinterest

În zilele noastre majoritatea cuplurilor care optează pentru un inel de logodnă o fac în diferite feluri: unii aleg să cumpere împreună inelul sau bărbații aleg să arate poze cu inelul partenerelor lor, în timp ce alte cupluri optează pentru un inel personalizat. Prin urmare, în ziua de astăzi nu există un singur tip de inel de logodnă care să domine, modelele, deci stilurile diferă.

În continuare te invit pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri de nuntă inspiraționale.

teilor.ro

Despre autor

Ana

2 Comentarii

Leave a Comment