Istoria domnișoarelor de onoare

Domnișoarele de onoare au un rol important în planificarea petrecerii burlăcițelor, purtând rochii drăguțe și stând alături de mireasă, însă rolul acestora s-a schimbat mult față de îndatoririle pe care le aveau de îndeplinit în trecut, la fel și statutul lor. Domnișoarele de onoare din ziua de azi ar fi surprinse! Istoria domnișoarelor de onoare te va ajuta să înțelegi mai bine prin ce schimbări trec anumite aspecte ale nunții odată cu timpul.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Istoria domnișoarelor de onoare- o viziune de ansamblu

1. Domnișoarele de onoare au „servit” întotdeauna mireasa
Una dintre cele mai cunoscute povestiri când vine vorba despre originea domnișoarelor de onoare vine din Biblie de la povestea lui Iacob, când cele două neveste ale sale, Leah și Rachel au fost escortate la nuntă de către slujitorii lor, „slujnicele mireselor”. Potrivit vremurilor biblice, domnișoarele de onoare nu erau neapărat prietene sau rude, ci slujitoare care îndeplineau fiecare nevoie a miresei în timpul nunții. În zilele noastre, domnișoarele de onoare ajută mireasa înainte și în timpul nunții, fiind alese datorită relației de prietenie cu mireasa, nu pentru că acestea lucrează pentru ea.

Istoria domnișoarelor de onoare

Pinterest

2. O domnișoară de onoare a fost întotdeauna mâna dreaptă a miresei
Cu mult timp în urmă, domnișoara de onoare a fost considerată „favorita” miresei, ceea ce însemna că aceasta era întotdeauna în spatele miresei cu pregătirile pentru nuntă. Domnișoarele de onoare erau responsabile pentru zestrea miresei, fiind puse în mare risc din cauza hoților și a altor răufăcători. În zilele noastre, îndatoririle pe care o domnișoară de onoare le are de îndeplinit este să planifice petrecerea de dinaintea nunții, petrecerea burlăcițelor și să stea la dispoziția miresei în ziua nunții.

3. Domnișoarele de onoare protejau mireasa
Domnișoarele de onoare nu numai că ajutau mireasa, ci trebuiau să o și protejeze de „rău”, prin rău însemnând spirite rele sau hoți. În Roma antică se credea că tocmai spiritele rele coborau când era vorba de nunți, așadar domnișoarele de onoare purtau rochii asemănătoare cu rochia miresei pentru a induce în eroare răufăcătorii. În multe culturi de-a lungul istoriei, miresele au fost ținta unor hoți datorită zestrelor (bani, mobilier și alte bogății). Prin urmare, domnișoarele de onoare au servit drept „momeală” pentru ca hoții să nu recunoască așa de ușor adevărata mireasă.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site
Istoria domnișoarelor de onoare

Pinterest

4. Petrecerea burlăcițelor
În istoria domnișoarelor de onoare, una dintre cele mai mari responsabilități este planificarea petrecerii burlăcițelor. La aceste petreceri participă doar femeile, care aduc daruri miresei, mănâncă, beau și se distrează. Cu toate acestea, cu mulți ani în urmă, această petrecere era o modalitate prin care o mireasă mai puțin înstărită putea să strângă bani pentru zestre de la cei dragi. Acest lucru era posibil ori pentru că familia sa nu avea suficienți bani pentru a contribui la zestre, ori pentru că familia nu a aprobat respectiva căsătorie. În ziua de astăzi, petrecerea burlăcițelor este un mod prin care domnișoarele de onoare și mireasa strâng amintiri și se distrează.

5. Ținuta domnișoarelor de onoare
În trecut domnișoarele de onoare purtau rochii asemănătoare cu cea a miresei, deseori purtând voaluri pentru a-și ascunde fața. Odată cu trecerea timpului, obiectivul principal în ceea ce privește vestimentația domnișoarelor de mireasă a fost să nu o pună în umbră pe mireasă. În prima jumătate a secolului al XX-lea, domnișoarele de onoare au fost accesorizate adesea cu pălării și mănuși, iar mai târziu cu mâneci umflate și satin strălucitor. În secolul XXI, miresele le permit domnișoarelor de onoare să își aleagă propriile rochii și să potrivească stilurile.

Istoria domnișoarelor de onoare

Pinterest

6. Petrecerile de dinaintea nunții nu mai trebuie să aibă loc neapărat separat
Petrecerile de dinaintea nunții au fost împărțite după sex. Femeile au fost numite domnișoare de onoare, iar bărbații cavaleri de onoare. În ziua de astăzi, cuplurile aleg membrii petrecerii pe baza relației de prietenie, nu mai iau în calcul tot felul de reguli, iar petrecerile nu mai au loc neapărat separat, ci poate fi una și aceeași.

7. Domnișoarele de onoare nu au purtat mereu buchete drăguțe
De ce și domnișoarele de onoare poartă buchete? În trecut, buchetele au fost mai mult despre superstiții, decât despre stil și culoare; acestea purtau ierburi aromate sau chiar usturoi pentru a alunga răufăcătorii. Mai târziu, regina Victoria a fost și ea o influență, aceasta purtând un mic buchet cu florile ei preferate, miresele și domnișoarele de onoare începând să aibă și ele buchete de flori. Aruncarea buchetului de mireasă are și el origini surprinzătoare… Mireasa obișnuia să arunce cu un pantof în locul unui buchet de flori.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site
Istoria domnișoarelor de onoare

Pinterest

Așadar, dacă urmează să fii o viitoare domnișoară de onoare sau mireasă nu uita să arunci un ochi peste acest articol. Tu ce știai despre istoria domnișoarelor de onoare?

Acum te invit pe pagina StudioBlitz pentru vizionarea unor clipuri de nuntă artistice.

Despre autor

Ana

Adauga un comentariu

Leave a Comment