Invitatii de nunta. Alegeri, alegeri, alegeri!

Printre cele mai populare cuvinte scrise pe motoarele de cautare se afla si “ invitatii de nunta “. Intr-adevar invitatiile de nunta sunt o problema majora atunci cand decizi sa organizezi o nunta. Voi incerca pe cat se poate sa va indrum catre o alegere cat mai buna in ceea ce priveste invitatiile de nunta, structura si textul lor, impartirea lor.

Lista de invitati

invitatii nunta
Cand construiti lista de invitati trebuie sa aveti in vedere in primul rand bugetul. In functie de acesta puteti stabili un numar aproximativ de invitati. Un alt criteriu de stabilire a numarului de invitati este si capacitatea locatiei alese. Este bine ca o singura persoana sa se ocupe de crearea listei finale, chiar daca parintii, nasii si viitorul sot vin cu liste separate. Cel mai important este sa faci o ierarhizare, pornind de la rudele de gradul I (parinti, bunici, frati, surori si familiile lor), apoi rudele de gradul al II-lea (unchi, matusi, veri, verisoare si familiile lor) si terminand cu prietenii apropiati si “obligatiile” familiale. Chiar daca aveti anumite obligatii decizia finala trebuie sa fie a voastra, pentru ca e ziua voastra speciala si trebuie impartita cu cei pe care ii doriti.

Structura unei invitatii

invitatii nunta
In primul rand este bine de stiut ca textul invitatiilor de nunta poate fi atat cel standard, cat si personalizat, dupa bunul vostru plac. Sunt totusi anumite elemente obligatorii in ceea ce priveste structura invitatiei. Puteti incepe cu un motto care sa va reprezinte, spre exemplu: cateva cuvinte compuse de voi, citate cunoscute, replici din filme sau melodii preferate. Apoi continuati cu prenumele vostru, urmate de numele complete ale parintilor si numele nasilor. Textul principal este constituit din informarea invitatului cu privire la locul si ora fiecarei etape a nuntii (cununia civila, cununia religioasa si petrecerea propriu-zisa). Puteti adauga si rugamintea confirmarii prezentei, implicand si adaugarea numerelor de telefon ale mirilor. In ceea ce priveste modalitatea de exprimare aveti libertate, putand adopta un stil formal, semi-formal sau informal. Incercati sa va exprimati in asa fel incat personalitatea voastra sa se reflecte in invitatie si sa va reprezinte.

Cand si cum distribuim invitatiile

invitatii nunta
Perioada optima de distributie a invitatiilor de nunta porneste de la doua luni inainte de marele eveniment pana la cinci saptamani inainte de eveniment. Ele trebuie distribuite tuturor persoanelor de pe lista de invitati preferabil in persoana, dar daca nu avem posibilitatea acestea se trimit prin posta sau curier rapid, sau mai nou chiar prin e-mail. Eu personal nu sunt adepta variantei electronice a invitatiei, pentru ca aceasta din urma isi pierde din valoare.
In cazul in care nu ai primit confirmarea participarii la nunta cu o saptamana inainte evenimentului ar trebui sa incepi sa dai telefoane pentru confirmare. Un alt factor ce trebuie luat in calcul este ca se poate intampla ceva neprevazut si sa lipseasca de la nunta invitatii care si-au confirmat prezenta, sau din contra sa vina cei care initial nu au confirmat.

Criterii de alegere a invitatiilor de nunta

invitatii nunta
Invitatiile de nunta trebuie sa va reprezinte pe voi, mirii, sa prezinte cate ceva din personalitatea fiecaruia si sa se potriveasca cu stilul de nunta ales. Exista o multitudine de tipuri de invitatii: diferite forme si culori, diferite materiale, clasice, moderne, handmade, comice, sofisticate sau romantice. Puteti alege modele standard, sau sa le personalizati dupa preferinte.
Prezenta accesoriilor este un criteriu important pentru alegerea invitatiilor, mai ales pentru ca depinde de stilul de nunta ales. Pot fi decorate cu panglici din matase pentru un aspect elegant, cu cristale si perle pentru un aspect sofisticat, cu dantela pentru un stil romantic, cu strasuri, catarame, pene si multe altele.

Dupa ce vizualizati sute de invitatii de nunta pe internet, sau la targuri de nunti, asigurati-va ca vizualizati si mostre pentru a va putea da seama de calitatea hartiei si a cernelei, de design si marime.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment