Intrebari si raspunsuri despre nasii de cununie

Daca vrei sa cununi pe cineva sau urmeaza sa alegi nasii pentru cununie, e indicat sa cunosti anumite detalii despre acest rol. Sau poate ai unele intrebari referitoare la nasii de cununie. Mai jos gasesti cateva informatii ce iti pot fi utile daca urmeaza sa cununi sau sa fii cununat/a.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Cateva intrebari si raspunsuri despre nasii de cununie

1. Poti fi nas de cununie daca nu esti cununat?

Nasi de cununie pot fi numai cei care au fost cununati religios. Daca nu ai primit Taina Sfintei Cununii, nu poti cununa. Iar daca iti doresti ca cineva sa iti fie nas, trebuie sa te asiguri ca acel cuplu este cununat religios.

2. Poti fi nas/a de cununie pentru fratele/sora tau/ta?

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Daca va doriti acest lucru cu adevarat si daca voi considerati ca asa este cel mai bine pentru toata lumea, da, se poate. Atata vreme cat nasii sunt cununati religios nu este nicio problema. Fratele/sora ti-ar putea fi nas/a de cununie.

despre nasii de cununie

despre nasii de cununie

3. Nasii de cununie trebuie sa fie si nasii de botez ai copilului/copiilor cuplului?

La noi la tara, cu ani in urma, exista obiceiul ca nasii de cununie sa fie si nasii de botez ai copilului. Insa nu este un lucru obligatoriu. Depinde de anumiti factori, de ceea ce simtiti si voi si nasii de cununie ca este mai bine.

4. Verisorii mirelui sau ai miresei pot fi nasi de cununie?

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Daca vrei sa iti cununi verisorul/verisoara, sau daca vrei sa te cunune verisorul/verisoara, atunci trebuie sa stii ca lucrul acesta se poate infaptui fara nicio problema.

5. Parintele duhovnic poate sa iti fie nas de cununie?

Sunt cupluri care prefera ca nasi de cununie sa le fie parintele duhovnic si preoteasa. Nu sunt probleme nici in aceasta situatie. Atata vreme cat preotul si preoteasa accepta sa fie nasi de cununie, impedimente de natura religioasa nu exista.

despre nasii de cununie

despre nasii de cununie

6. Nasii de cununie se pot schimba dupa nunta?

Din pacate, relatia dintre nasi si fini nu este mereu una buna, iar unii dintre ei incep sa se intrebe daca se poate face vreo slujba la biserica pentru a se schimba nasii de cununie. Raspunsul in acest caz este unul negativ. Iar daca se intampla sa apara probleme in relatia dintre nasi si fini, acestia ar putea cauta si gasi o modalitate prin care pot rezolva conflictele. Atata vreme cat isi doresc sa se ajunga la o impacare, atunci cu siguranta se vor gasi si solutii. Nu trebuie sa renuntam la anumiti oameni decat daca simtim ca nu mai sunt oamenii potriviti pentru noi. Iar la nasii de cununie sau la fini nu poti renunta, ei raman nasi/fini chiar daca apar conflicte, lucrul acesta nu poate fi schimbat.

7. O pereche de nasi, doua sau mai multe?

In general, mirii prefera o singura pereche de nasi, insa sunt situatii in care mirii prefera doua perechi sau chiar mai multe. Desi nu este un lucru gresit sau respins de biserica, este recomandat ca mirii sa aiba o singura pereche de nasi. Insa totul depinde de cei implicati. Recomandat este sa se discute cu preotul care urmeaza sa ii cunune pe miri, sa i se explice situatia si sa se vorbeasca despre asta.

Foto: Pexels

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment