Intrebari si raspunsuri despre cununia religioasa

Urmeaza sa va casatoriti si poate anumite lucruri va sunt neclare? Am pregatit o lista cu cateva intrebari si raspunsuri despre cununia religioasa. Poate intrebarile voastre se regasesc in acest articol. Daca nu le gasiti aici, nu uitati ca puteti vorbi cu preotul care urmeaza sa va cunune. Acesta va va fi de un real ajutor, asa ca nu ezitati sa comunicati cu el atunci cand apare vreo intrebare, poate o nelamurire.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Cateva intrebari si raspunsuri despre cununia religioasa

1. Se poate face cununia religioasa intr-o zi de vineri?

Raspunsul la aceasta intrebare este nu. Si asta deoarece nu se fac nunti in zilele de post, iar ziua de vineri este una de post, deci intr-o astfel de zi nu va veti putea cununa religios. Este important ca viitorii miri sa consulte calendarul crestin ortotox din anul in care va avea loc nunta, astfel incat sa stie care sunt zilele in care se fac nunti si care sunt zilele in care nu se pot face.

despre cununia religioasa

despre cununia religioasa

2. Se poate face cununia religioasa fara nasi?

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Se pare ca sunt cupluri care prefera sa nu aiba nasi de cununie. Motivele sunt diverse, insa indiferent de motiv, cununia religioasa nu poate avea loc fara nasi. Ei au un anumit rol in timpul slujbei, dar si in viata cuplului casatorit. Asadar, cununia fara nasi nu este posibila, iar viitorii miri care nu au gasit inca o pereche de nasi pentru marele eveniment, trebuie sa faca asta. Cu siguranta exista un cuplu casatorit, de care se simt atasati, cu care au o relatie frumoasa si care ar accepta sa ii cunune.

3. Poti face cununia religioasa daca nu ai facut inainte cununia civila?

Se pare ca sunt cupluri care isi doresc sa se cunune religios, fara a trece inainte pe la Starea Civila. Insa, nu este posibil sa fii cununat in fata lui Dumnezeu daca inainte nu ai trecut pe la Primarie. Este important ca viitorii miri sa comunice, sa afle motivele pentru care celalalt nu isi doreste o cununie civila si sa stabileasca daca pot face ceva in acest sens sau nu. Sigur ca nu il poti duce pe celalalt cu forta la Primarie pentru a va casatori, dar nici nu poti sa nu treci pe la Starea Civila inainte de a va uni destinele in fata lui Dumnezeu.

despre cununia religioasa

despre cununia religioasa

4. Se pot casatori nasul cu fina sau nasa cu finul?

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Se pare ca, in anumite situatii, apare o relatie de iubire intre fin si nasa sau intre fina si nas. Sunt cazuri in care cele doua cupluri ajung la divort, iar cuplul nou format isi doreste sa se casatoreasca religios. Insa acest lucru nu este posibil, potrivit bisericii, deoarece nasii si finii sunt rude spirituale de gradul I. Desigur, o astfel de situatie nu este una placuta sau usoara. O astfel de legatura este considerata ca fiind imorala.

Asadar, acestea sunt cateva dintre intrebarile si raspunsurile legate de cununia rleigioasa. Unele persoane, din curiozitate sau din alte motive, isi adreseaza astfel de intrebari. Este bine sa intrebi atunci cand nu stii ceva sigur.

Text: Pexels

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment