Intrebari pentru fotograful de la nunta. Tot ce trebuie sa stii.

Fotografia de nunta are puterea de a conecta trecutul, prezentul si viitorul, este un altfel de document de nastere al familiei voastre.  Nu cred ca este necesar sa va mai spunem ca este foarte important sa investesti in amintirile tale din ziua nuntii,  dar oricat de mult a-i plati pentru serviciile foto asta nu iti garanteaza ca vei avea la nunta fotograful perfect, Vei petrece aproape toată ziua nuntii cu fotograful, asa ca este foarte important sa rezonati, sa te simti relaxat in preajma lui, dar si sa fie inspirat, sa aiba experienta.  Pentru a te asigura ca totulva decurge ok, intervieveaza-ti fotograful inainte de a semna un contract. Iata mai jos cateva intrebari pentru fotograful de la nunta ta:

Intrebari pentru fotograful de la nunta

StudioBlitz. Intrebari pentru fotograful de la nunta

Intrebari pentru fotograful de la nunta

1.Este  disponibil in ziua nuntii?  Dacă fotograful ales lucreaza pe cont propriu, atunci nu isi are rost aceasta intrebare, clar el  va fi persoana care va fotografia nunta, dar  daca este proprietarul unui studio mai mare și are angajați sau colaboratori alți fotografi, asigura-te că-l vei întâlni pe cel care va fotografia la nunta ta si nu un reprezentant al studioului.

2. Lucreaza singur sau cu asistent?  Unii fotografi lucrează întotdeauna cu un asistent, în timp ce alții stabilesc dacă au nevoie de unul in functie de dimensiunea evenimentului. Dacă nu lucrează întotdeauna cu un asistent, intreaba daca  adăugarea unui asistent sau a unui al doilea fotograf  va insemna si o taxă suplimentară.

Lucrez doar cu asistent. In 90% din cazuri, mirii nu se pregatesc in acelasi loc si este foarte greu sa fii in doua locuri in acelasi timp.  – Interviu cu Alin, Fotograf de pusinrama.

Depinde e complexitatea evenimentului, la evenimentele mici lucrez singur, la evenimente cu peste 120 de invitati, lucrez de obicei cu un al doilea fotograf. Interviu cu Dragoș Lăpădatu Fotograf. Secretele fotografiei de nunta.

Intrebari pentru fotograful de la nunta

Intrebari pentru fotograful de la nunta

3. Afla cat mai multe despre experienta pe care o are in domeniu.  Filmeaza deseori nunți care au o dimensiune și un stil asemănător cu cel al nuntii voastre? Cereti sa vedeti galeria completa a unei nunti. Spre deosebire de un album sau o galerie evidențiată, o galerie completă vă va oferi cea mai buna descriere a stilului fotografului dvs., precum și atenția acestuia asupra detaliilor. Asigurați-vă că acestea sunt de la nunți pe care le-au filmat în ultimele luni, astfel încât să fie o reprezentare precisă. A fotografiat vreodată o nuntă la locurile noastre de ceremonie și recepție? Dacă este posibil, fotograful dvs. ar trebui să viziteze locul în prealabil  să se familiarizeze cu aspectul și iluminarea și să determine orice restricții de la locul respectiv (cum ar fi o biserică care nu permite fotografierea flash). Intrebati-l si daca a mai lucrat cu videograful, este o intrebare destul de importanta, pentru a evita conflicte intre fotograf si ideograf
Sfat: Nu este un lucru obligatoriu, dar este întotdeauna plăcut să avem furnizori care sunt confortabili care lucrează unul cu celălalt!

4. Intrebari legate de stilul de fotografie pe care il adopta. Fotografie naturala, fotografie prelucrata? Cum ai descrie stilul tău de fotografie? Cu ce ​​ai compara munca ta? Uni fotografi editeaza indelung fotografia, altii prefera stilul natural, unii adopta imediat tendintele in fotografie , altii prefera fotografia atemporala, aceea care nu va parea demodata peste 10 ani.
Din ce am observat se merge foarte mult pe HDR, si pe High Speed Sync., nu sunt fanul acestui gen de fotografii, prefer fotografia naturala, care sa reprezinte mirii. High Speed Sync. este o tehnica, prin care te folosesti de blitz pentru a face soarele sa para mai putin puternic. – Interviu cu Alin, Fotograf de pusinrama.

Intrebari pentru fotograful de la nunta

Rares Ion foto Intrebari pentru fotograful de la nunta

5.Ce aparatura foloseste? Cel mai important este omul din spatele aparatului, degeaba lucrezi cu aparatura de ultima generatie daca nu simti momentul, dar nu este rau sa va asigurati ca detine tostusi aparatura de calitate.

6. Ce prețuri practica si ce are inclus in pachet, ofera Save The Date, Trash the dress? Intrebati numarul de ore inclus in pachet, la fel si daca exista un numar de fotografii limita. Ofera retușare, reglare de culoare sau alte servicii corective? Sunt incluse sau o exista taxă suplimentară? Pentru ce distanță de deplasare este pretul oferit?
Majoritatea fotografilor au o rază în afara căreia percep o taxă de suplimentara. La o anumită distanță, vi se poate solicita să plătiți și pentru cazarea fotografului. Oferiți o cabină foto? Multi fotografi au si cabine foto pe care le poti inchiria pentru ziua nuntii.

Daca va deranjeaza expunerea fotografiilor dumneavoastra pe un site sau pe un blog, discutati asta cu fotograful dumneavoastra. Deasemenea ar fi important sa va intrebati si daca are un back-ulp un cazul in care ceva neprevazut l-ar impiedica sa va fotografieze nunta.

In continuare va invit pe pagina StudioBlitz, unde gasiti cele mai inspirate filmari de la nunti.

 

 

Despre autor

C. Alina

3 Comentarii

Leave a Comment