Interviu cu Dragoș Lăpădatu Fotograf. Secretele fotografiei de nunta.

Dragoș Lăpădatu Fotograf. Secretele fotografiei de nunta,

Nu este un secret, fotograful de la nunta, joaca un rol semnificativ in poate cea mai importanta zi din viata ta. Sa fii fotograf de nunta poate fi o meserie, sau o pasiune, poate fi arta, sau un vis implinit. Daca reusesti sa gasesti pentru nunta ta acel fotograf care si-a transformat pasiunea in meserie, implinidu-si astfel visul, sa spunem ca ai rezolvat jumatate din problema. Cand Sorin Latia, videograf, pasionat de imagine și film si directorul StudioBlitz, intalneste un astfel de fotograf, rezulta un interviu cu Dragoș Lăpădatu Fotograf. Mai jos va impartasim si voua din secretele fotografiei de nunta intr-un nou interviu din seria Top Intrebari Fotograf.

Top întrebări cu Dragoș Lăpădatu Fotograf,

S.L. : Dragoș, pentru a te cunoaște mai bine, spunene cum a început totul? Cum a ajuns Dragoș Lăpădatu Fotograf?

D.L. : Eu sunt, la baza, inginer, am terminat Politehnica, am lucrat in vanzari pentru Erikson facand fotografie part-time, dupa patru ani de munca in corporatie, am decis ca trebuie sa imi urmez visul. 

S.L. :Spune-ne, lucrezi singur sau cu asistent?

D.L.: Depinde e complexitatea evenimentului, la evenimentele mici lucrez singur, la evenimente cu peste 120 de invitati, lucrez de obicei cu un al doilea fotograf.

S.L.: Fotografia prelucrată sau fotografia naturală? Ce preferă Dragoș Lăpădatu Fotograf?

D.L.: Prelucrez fotografia dar nu exagerez, trendul este de partea fotografiei naturale, fotografie in lumina naturala fara prea multe artificii. Fac, normal si fotografii artistice, mai prelucrate, dar nu acesta este scopul. 

Interviu cu Dragoș Lăpădatu Fotograf

CineStyle.ro Interviu cu Dragoș Lăpădatu Fotograf

S.L.: Mi-ai raspuns si la urmatoarea intrebare (Care este trendul în 2019), acum spune-mi te rog care este parearea ta, ca fotograf despre Facebook si de Instagram? Ce preferi?

D.L.: Mi se pare ca in timp ce facebook-ul este in continua scadere, Instagramul inregistreaza cresteri, Instagramul este o retea mai prietenoasa, atunci cand vine vorba de fotografie, oamenii nu mai au timp sa scroll-eze Facebookul in cautare de fotografii, Instagramul este mult mai la obiect.

S.L. Spune-ne te rog,ce crezi ca te diferentiază pe tine, Dragoș Lăpădatu Fotograf, față de ceilalți fotografi?

D.L. Nu aș vrea să vorbesc despre ceilalti fotografi, dar va pot spune desopre mine ca sunt un om foarte deschis si prietenos, conteaza foarte mult cum reusesti ca om sa relationezi si sa empatizezi cu cei cu care lucrezi, dar si cum te raportezi tu, ca fotograf fata de ei.

S.L.: Ai avut conflicte la evenimente? Cum le aplaneaza Dragoș Lăpădatu Fotograf?

D.L.: Nu sunt din fire o persoana conflictuala, m-s descrie mai degraba ca fiind pacifist, nu-mi sta in fire sa sar peste piciorul altuia pentr a-mi atinge eu scopul. Au existat momente in care am preferat sa pierd un cadru bun, decat sa stric momentul de pe filmaresi sa intru in conflict cu cameramanul. Incerc sa mi fac munca cat mai usoara, atat mie cat si colaboratorilor.

S.L. : Dar cum gestionezi o situatie conflictuala care poate aparea in ziua nuntii? O sa-ti dau un exemplu: ce faci daca mireasa este suparata?

D.L.: Astfel de situatii sunt inevitabile, incerc sa ii relaxez, sa ii fac sa inteleaga ca ziua este foarte scurta si nuo vor retrai a doua oara, asa ca este bine sa se bucure de evenimentul lor, ignorand micile incidente. Eu sunt o persoana hiper-pozitiva, intotdeauna vad partea plina a paharului si incerca sa le transmit si lor putin din energia mea pozitiva.

S.L.: Pregătirea mirilor acasă sau la hotel? Ce recomanzi?

D.L.: Prefer hotelul si o sa-ti spun si de ce. In apartament, atentia mirilor deste distrasa, de invitati sau de membrii familiei care fara sa vrea incarca mirii cu detalii nesemnificative, gen nu avem bomboane, unde este sampania. La hotel, este un cadru mai intim, in care atat eu cat si mirii ne putem concentra pe ceea ce conteaza. 

S.L.: Ai inclus în pachet Save the Date?

D.L.: Este un serviciu optional, separat de pachetul pentru nuntă. 

S.L.: Locația poate afecta calitatea fotografiilor?

D.L. : Din pacate, da, poate afecta. Fotografiezi altfel intr-o locatie in care te ajuta arhitectura, sau intr-o locatie cu lumina buna, intr-o locatie mai putin prietenoasa trebuie sa vii cu lumina ajutatoare si sa te folosesti de diverse artificii pentru a reusi o fotografie buna.

S.L.: Ce asteptări ar trebui să aibă mirii de la fotograf?

D.L.: Organizare si punctualitate din partea fotografului dar si din partea mirilor, fiindca nu te poti astepta la un numar foarte mare de fotografii de calitate intr-un timp scurt. Ziua nuntii trebuie foarte bine programata inainte.

S.L.: Este mai importantă aparatura pe care o are un fotograf sau omul din spatele camerei este cel mai important?

D.L. : Cu toate ca apratura a avansat enorm in ultimii ani, cel mai important ramane omul din spatele aparatului, fiindca daca nu stii sa te folosest de lumina, sau de subiecti, degeaba ai aparatura de ultima generatie.

S.L.: Care este relatia ta cu cameramanii? Conteaza relatia cameraman-fotgraf?

D.L.: Normal, mirii nu isi doresc conflicte in ziua nuntii. Este una din primele intrebari pe care le adreseaza fotgrafului. Cu ce cameraman lucrezi bine?  Trebuie sa existe simboza intre fotograf si cameraman. Colaborarea intre cei doi este foarte importanta, la fel si respectul.

S.L. Dragoș, la final de interviu, ce sfaturi ai pentru viitori miri? Ce crezica ar trebui sa faca pentru a avea fotografii reusite la nunta?

D.L.: In primul rand trebuie sa-si cunoasca fotograful, iar fotograful nu il cunosti analizand fotografiile de pe Facebook ci intalnindu-te  si comunicand cu el. Recomand o sedinta Save The Date inainte, te ajuta sa spargi gheata. Nu trebuie sa ajungi in ziua nuntii in fata unui necunoscut ci in fata unui prieten. Eu sunt prieten cu toti mirii la ale caror nunti am fotografiat, particip sufleteste, fizic si psihic la nuntile lor si ma implic pentru a le oferi, la final cele mai frumoase amintiri.  

S.L. Dragii mei, acesta a fost interviul de astazi, cu Dragoș Lăpădatu Fotograf, daca  aveti nevoie de fotograf , cameraman sau videograf, apelati cu incredere la noi, Dragoș sau Sorin, respectiv StudioBlitz sau CineStyle.ro, va stau cu drag la dispozitie.

Cand pasiunea intalneste profesionalismul , nu putem avea ca rezultat decat miri fericitii. Ii multumim si noi lui Dragoș Lăpădatu, pentru timpul acordat, stim cat de pretios este timpul unui fotograf, iar pe voi va invitam in continuare sa cititi si primul articol din seria Top Intrebari Fotograf – Interviu sincer cu Ionut Barbulescu Fotograf.

Despre autor

C. Alina

6 Comentarii

Leave a Comment