Ingrijirea unghiilor inainte de nunta. Rutina de infrumusetare pentru mirese. (4)

In ziua nuntii, toti ochii sunt atintiti pe mireasa, cum arata rochia, cum ii vine machiajul, ce tip de coafura a ales, nu doar ochii invitatilor, dar si obiectivul aparatului de fotografiat este indreptat desori asupra ei, nu doar la poze de ansamblu dar si pentru a surprinde mici detalii, cum ar fi buchetul, verighetele, sau o strangerede mana. Cum ar fi ca in pozele de nunta sa apari cu mainile uscate, imbatranite si crapate, sau cu unghiile imperfecte? Nu neglija acest aspect, ingrijirea unghiilor inainte de nunta poate fi mai importanta decat ti-ai imaginat.

Ingrijirea unghiilor inainte de nunta

Bride.com Ingrijirea unghiilor inainte de nunta

Ingrijirea unghiilor inainte de nunta. Hidratarea unghiilor

Nail artistul Tom Bachik spune că cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru unghiile dvs. este să le mențineți hidratate. „Când se usucă, devin fragile, ceea ce duce la casare și fisuri”, spune el. Care este secretul unghiilor hidratate? Alina Cuzuban, nailcouturier la Melkior cosmetic, a imparatsit cateva secrete pentru revista Alistmagazine, ei bine, se pare ca hidratarea unghiilor incepe cu… uleiul de cuticule! Chiar dacă nu avem timp sau nu ne place să le tăiem este foarte important să avem cuticulele hidratate. Trebuie sa aplicam uleiul de cuticule seara inainte de culcare sau ori de câte ori simțim nevoia, iar ele vor arăta, foarte bine, si iti vor multumi. Posibil sa ne întrebăm la fel ca multe alte persoane…, uleiul de măsline nu-i bun? Ei bine, se pare că raspunsul specialistilor este NU. Un ulei de cuticule conține exact ingredientele necesare pentru nevoile noastre; cu uleiul de măsline este exact ca și cum am folosi cremă de picioare pe față și nu cred că a făcut cineva asta vreodată. Cuticulele au nevoie de o hidratare specială, iar alte uleiuri improvizate nu au același efect, declara Alina Cuzuban. Pentru o unghie foarte fină, nu folosi un tratament antistriații ci unul pentru unghii moi. Tratamentul nu trebuie folosit niciodată mai mult decât este recomandat pe cutie. Utilizat în exces un tratament poate da reversul.  Si se pare ca…stresul exfoliază unghiile! Așa că atenție… unghia vorbește întotdeauna despre corpul nostru și despre carențele pe care le avem.

Este nevoie sa incepi cu jumatate de an inainte de nunta, ingrijirea unghiilor, pentru a vedea rezultatul.

Ingrijirea unghiilor inainte de nunta. Nu-ti neglija mainile

Ingrijirea unghiilor inainte de nunta

Bride.com Ingrijirea unghiilor inainte de nunta

Unghiile sunt importante, dar la fel sunt și mâinile tale. Amy Ling, fondatoarea Sundays Nail Studio din NYC, recomandă utilizarea săptămânal a unui scrub blând.„Aplicați protecție solară pe partea din spate a fiecărei mâini pentru a proteja pielea”. Iata cateva sfaturi practice de la Sabon

  • Aveți  întotdeauna grija  cu ce produs vă spălați pe mâini: alegeți intotdeauna un săpun lichid sau solid cu proprietăți  de hidratare. Săpunurile cu grad ridicat de alcalinitate usucă și îmbătrânesc pielea.
  • Evitați pe cât posibil folosirea gelurilor dezinfectante. Dacă  aveti apă și săpun, alegeți-le pe aceasta. Alcoolul din aceste  geluri agresează pielea.
  • Aplicați pe pielea umedă  crema de mâini de calitate. Textura ei nu trebuie să fie nici apoasă, dar  nici prea onctuoasă, pentru a fi absorbită repede.
  • Masați mâinile cu cremă după fiecare spălare, iar, dacă nu este posibil, măcar  dimineața și  seara, înainte de culcare.
  • Exfolierea este foarte importantă: găsiți timp pentru o astfel de operațiune măcar o dată pe săptămână. Îndepărtați astfel stratul tern de celule moarte de la suprafață pentru a dezvălui o piele strălucitoare. Alegeți pentru exfoliere un produs special pentru mâini, care nu agresează pielea cu particule prea abrazive. Vă recomandăm Exfoliantul pentru mâini, de la SABON.
  • Răsfățul suprem pentru mâinile tale îl constituie aplicarea unei măști de frumusețe pentru mâini. Aceasta conține o concentrație de uleiuri hrănitoare, antioxidanți și vitamine care conferă pielii tonus, luminozitate și energie.

Când sa incepi pregatirea mainilor? Chiar de acum

Ingrijirea unghiilor inainte de nunta. Investeste intr-o manichiura clasica, intretinuta regulat,

Ingrijirea unghiilor inainte de nunta

Bride.com Ingrijirea unghiilor inainte de nunta

Tratează-te cu o manichiură profesionistă la fiecare câteva săptămâni, incepi acest ritual cu cateva luni inainte e nunta ta, pentru a te asigura că mâinile și unghiile vor fi in forma maxima. „A-ti face o manichiură obișnuită este o modalitate bună de a îngriji cuticulele, de a hrăni unghiile și de a vă relaxa mintea”. Mâini superbe, unghii strălucitoare și un pic de timp zen. Nu trebuie să stai pe ganduri.

Cand sa incepi- minim cu 3 luni inainte de nunta

Manichiura atemporala pentru mirese

Oricât de mult ne place nailart-ul, pastreaza unghiile spectaculoase pentru luna de miere. Nu vrei să stirbesti cu nimic din frumusețea naturală în ziua nunții. „Ca și covorul roșu, cred că unghiile de nuntă ar trebui să fie atemporale, clasice și elegante”, declara Tom Bachik pentru revista Vogue. “Asta nu înseamnă că miresele nu pot avea un pic de stil personal. Dar păstrați simplitatea și tonurile culorilor naturale. Unghiile ar trebui să fie accesoriile perfecte pentru a vă completa aspectul, nu pentru a concura cu acesta.  Manichiura french este atemporală ,nu putem contesta asta, ea se numără printre tendințele fiecarui an, la fel si nuantelșe de nude sau pastel.

Stim cu totii ca mainile sunt cartea de vizita a unei femei, asa ca nu neglija un detaliu care ar putea sa-ti strice fotografiile de la nunta. Pentru inspiratie privind serviciile foto-video, te invitam in continuare pe pagina StudioBlitz.

Ingrijirea unghiilor inainte de nunta

Bride.com Ingrijirea unghiilor inainte de nunta

Despre autor

C. Alina

2 Comentarii

Leave a Comment