Ti-am pregatit cateva informatii utile despre ciorba de potroace, pentru cazul in care nunta se apropie cu pasi grabiti, iar tu trebuie sa fii la curent cu tot ceea ce inseamna obiceiuri si traditii de nunta. Cu totii am auzit despre vestita ciorba de potroace, stim cateva detalii despre aceasta, insa poate nu suficiente. Asa ca, materialul de fata vine in completarea acelor informatii pe care le detinem deja in legatura cu acest tip de ciorba, care este un simbol pentru nunta. Sa citim cateva informatii utile despre ciorba de potroace, apoi sa aflam si cateva retete pentru a-ti surprinde invitatii cu cel mai delicios fel de mancare pe care l-ai gatit vreodata.
Informatii utile despre ciorba de potroace si cateva retete
Stim cu totii ca nuntile din povesti dureaza trei zile si trei nopti, insa nici nuntile care au loc in lumea noastra, cea izbitor de reala, nu se lasa mai prejos, si asa se face ca dupa ziua cea mare, dupa numeroase ore in care fiecare persoana implicata in acel eveniment s-a distrat, a cantat si a dansat alaturi de miri, a ras si a varsat, poate, o lacrima sau doua de emotie, vine si ziua urmatoare, in care petrecerea continua in aceeasi formatie. Este vorba despre momentul in care se serveste ciorba de potroace. Este un obicei care s-a pastrat pana astazi, si este placut sa vezi cum oamenii inca pastreaza vii anumite obiceiuri nascute cu atata amar de vreme in urma. Mai ales acum, in perioada moderna, cand se impumuta multe obiceiuri din ale colturi ale lumii (desigur, noutatea si varietatea sunt primite mereu cu bratele deschise la o nunta, atata vreme cat nu se exagereaza si cat se imbina cu traditiile si obiceiurile mostenite de la generatiile anterioare), este indicat sa stii cateva informatii utile despre ciorba de potroace.
Potrivit traditiei, a doua zi dupa nunta, mirii, nasii si invitatii se vor strange din nou, de data aceasta la casa mirelui sau la cea a parintilor lui, pentru a servi ciorba de potroace. Ei vor putea vorbi despre frumosul eveniment din ziua precedenta, le vor aduce mirilor urari si felicitari.
Desigur, nu se va servi numai ciorba de potroace in ziua aceea, insa va fi personajul principal de pe masa. Si, bineinteles, pe langa ciorba se vor mai gusta si alte feluri de mancare, in functie de decizia mirilor si a celor implicati in pregatirea meniului pentru a doua zi de nunta. Potrivit traditiei, mireasa este cea care ar trebui sa gateasca ciorba, sau mama mirelui. Acum, nu se stie in ce masura este sau nu respectat acest detaliu. Sunt familii in care inca se pastreaza si aceasta traditie, pe cand altele prefera sa apeleze la un bucatar care sa pregateasca cea mai delicioasa ciorba de potroace.
Cand se gateste ciorba, se pune zeama de varza pentru a o face acra, numai buna pentru cei care au petrecut prea mult cu o zi in urma. Initial, carnea de oaie era un alt ingredient nelipsit la prepararea acestei ciorbe, insa astazi se folosesc si alte tipuri de carne si multe alte ingrediente noi. Pentru cateva retete video, accesati paginile de aici, aici, aici si aici.