Informatii referitoare la nunta organizata in post

Daca v-ati logodit si acum incercati sa gasiti o data potrivita pentru nunta, trebuie sa stiti ca exista anumite zile cand nu se organizeaza astfel de evenimente, iar acelea sunt zilele de post de peste an. Avand in vedere acest lucru, este mult mai usor sa alegeti data in care veti spune impreuna un „DA” hotarat. Mai jos vom vedea cateva informatii referitoare la nunta organizata in post, care sunt motivele pentru care Biserica interzice acest lucru si, de asemenea, cand sau daca sunt permise si exceptiile.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Informatii referitoare la nunta organizata in post

Fotografie de nunta

Cateva informatii referitoare la nunta organizata in post

Inainte de toate, trebuie mentionat faptul ca, de regula, nuntile nu sunt organizate in post. De ce Biserica nu este de acord cu ele? Pentru ca perioada aceea de post are scopul de a-l apropia pa om mai mult de Dumnezeu, prin post si rugaciune, ceea ce presupune renuntarea la anumite placeri si distractii. In zilele acelea, oamenii isi curata atat sufletul de pacate, incercand sa fie mai buni, sa isi rezolve conflictele din trecut cu alte persoane, cat si trupul, renuntand la alimentele de origine animala. Postul si rugaciunea sunt esentiale pentru realizarea acelor lucruri anterior mentionate. Nunta este vazuta ca fiind o petrecere, care intra, evident, in dezacord cu postul, acesta fiind motivul pentru care este de preferat ca evenimentul sa fie programat intr-o alta zi din afara perioadelor de post. Totusi, fiecare regula suporta si cateva exceptii. Pot obtine o dispensa de la episcop cuplurile care chiar nu au de ales si numai intr-o astfel de perioada pot face nunta. Un exemplu in acest sens ar putea fi situatia in care cei doi urmeaza sa plece din tara si se vor intoarce peste o lunga perioada de timp (un an sau poate chiar doi, ori mai mult). In aceste conditii, nu pot amana data nuntii. Ei pot obtine binecuvantarea pentru a se casatori, insa cu o conditie: sa nu faca petrecere, adica sa renunta la lautari. Daca promit ca vor face asta, insa isi incalca promisiunea, atunci, spun preotii ca este problema lor.

Informatii referitoare la nunta organizata in post

Fotografie de nunta

Alte informatii referitoare la nunta organizata in post, pe langa cele mai sus mentionate, ar fi datele in care nu se fac, de regula, nunti. Le puteti gasi in orice calendar crestin ortodox, insa le veti gasi si in articolul nostru, in randurile care urmeaza. Vom incepe cu anul in curs, desi suntem la final. In perioada cuprinsa intre 15 noiembrie si 24 decembrie, adica in postul Craciunului, nuntile nu se organizeaza. De asemenea, nici de la Craciun (25 decembrie) pana la Boboteaza (6 ianuarie) nu se fac nunti.

Informatii referitoare la nunta organizata in post

Bucharest Wedding Planner

In anul 2017, nu se fac nunti in urmatoarele perioade: in zilele in care se tine post si in posturile din anul acesta, in zile precum Praznicele Imparatesti si in ajunul acestor zile, adica 1 si 2 februarie, 24 si 25 mai, intre 3 si 5 iunie, pe 15 august, intre 13 si 14 septembrie. De asemenea, intre 20 februarie si 23 aprilie, adica de cand incepe lasatul secului de carne pentru Postul Pastelui si pana la Duminica Tomei. Nu se fac nunti nici intre 12 si 28 iunie 2017, cand are loc postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, intre 1 si 14 august, adica in postul Adormirii Maicii Domnului, in postul Craciunului, adica intre 15 noiembrie si 24 decembrie si, de asemenea, nu se organizeaza nunti intre Craciun (25 decembrie) si Boboteaza (6 ianuarie).

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Dupa ce am citit toate acele informatii referitoare la nunta organizata in post, sa ne imaginam ca ati gasit, in sfarsit, data potrivita si sa vedem cum va arata ziua aceea magica in imaginile surprinse de un videograf profesionist.

cameraman nunta craiova

cameraman nunta craiova

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment