Informatii despre schimbarea numelui dupa casatorie

De regula, dupa casatorie, mireasa este cea care ia numele de familie al sotului, insa mai exista si alte cazuri in care fie mirele renunta la numele sau de familie in favoarea numelui sotiei lui, fie amandoi isi pastreaza numele. Este o decizie luata de comun acord, tinandu-se cont de mai multe aspecte. In articolul de fata vei gasi informatii despre schimbarea numelui dupa casatorie, precum si actele necesare pentru cazul in care se va produce aceasta schimbare.

teilor.ro

Informatii despre schimbarea numelui dupa casatorie

Huffington Post

Informatii despre schimbarea numelui dupa casatorie

Se stie ca in majoritatea cazurilor, sotia va purta numele sotului dupa casatorie. Este unul dintre cele mai intalnite cazuri si tocmai de aceea ne poate surprinde decizia sotului de a renunta la numele sau pentru a-l purta pe cel al sotiei. Ridicam sparnaceana si ne intrebam de ce a facut acest lucru. In primul rand, este o dovada a dragostei pe care i-o poarta femeii alaturi de care isi va petrece intreaga viata. Desigur, daca nu face acest gest, nu inseamna ca nu o iubeste. Poate ea este singurul copil al familiei sau poate nu are frati, numai surori, si atunci isi doreste sa duca mai departe numele si, comunicand cu viitorul sot, vor stabili ca nu este o problema daca el va renunta la numele sau de familie. Un alt caz ar fi acela in care numele sotului este unul mai atipic si asteapta cu nerabdare sa il lase in urma. Poate nu isi va dori ca si copiii sai sa fie tinta glumelor facute pe seama numelui.

Nu este obligatoriu ca cineva sa isi schimbe numele dupa casatorie. Ambii soti isi pot pastra fara probleme numele. Poate sunt persoane care au pus bazele unui business si atunci sunt cunoscute dupa numele vechi, iar o schimbare in acest sens ar putea crea confuzie. Pe de alta parte, daca decideti sa ramaneti la numele pe care l-ati avut inca de la nastere, trebuie sa va ganditi ca in viitor, cand veti avea copii, ei vor purta fie ambele nume de familie ale amandurora, fie numai pe unul dintre ele. Desigur, nu este o problema care sa nu va lase sa dormiti noaptea, insa trebuie sa va ganditi la ce implica fiecare decizie in acest sens.

Informatii despre schimbarea numelui dupa casatorie

Huffington Post

Una dintre acele informatii despre schimbarea numelui dupa casatorie este aceea ca trebuie sa va schimbati in termen de 15 zile si actul de identitate, in care va fi mentionat noul nume. Daca intarziati sa faceti acest lucru, puteti fi amendati. De asemenea, daca semnatura voastra contine numele de familie, atunci trebuie sa o schimbati si pe aceasta.

teilor.ro

Alte informatii despre schimbarea numelui dupa casatorie se refera la actele necesare pentru a face acest lucru. Acestea sunt: o cerere privind schimbarea numelui, copii ale actului de identitate al amandurora, cazierul fiscal si cazierul judiciar al celui care isi schimba numele. Acestea vor fi depuse la Serviciul de Stare Civila. Dupa aprobarea cererii, trebuie sa platiti o taxa extrajudiciara de timbru. Se va achita la Directia de Impozite si Taxe Locale.

Informatii despre schimbarea numelui dupa casatorie

Thought Catalog

Dupa ce am aflat aceste informatii despre schimbarea numelui dupa casatorie, trebuie sa ne gandim la ziua nuntii, la cum va arata ea. Va fi un moment special, desigur. Si, daca veti alege un videograf profesionist, acesta va inregistra cele mai frumoase momente din viata voastra in cel mai original si mai artistic mod.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment