Informatii despre contractul prenuptial

Cu totii am auzit de contractul prenuptial, insa care sunt avantajele si dezavantajele acestuia? Din materialul acesta vei afla informatii despre contractul prenuptial, pentru cazul in care va ganditi sa semnati unul. Acest contract subliniaza faptul ca mariajul nu este numai o relatie romantica, ci si un fel de relatie de afaceri. Da, stiu cum suna, insa asta nu inseamna ca trebuie privit ca un instrument prin care se masoara iubirea, in sensul ca daca iubesti persoana cu care te vei casatori, nu vei semna niciodata un astfel de contract.

Informatii despre contractul prenuptial. Avantaje si dezavantaje

Avantaje

Contractul prenuptial protejeaza drepturile de mostenire ale copiilor dinr-o casatorie anterioara.

Daca ai propria afacere, in cazul unui divort, aceasta nu va fi impartita intre voi, va ramane in continuare a ta.

Informatii despre contractul prenuptial

Huffington Post

Daca unul dintre soti are anumite datorii, facute din diverse motive, atunci contractul prenuptial il asigura pe celalalt ca in cazul unui divort, aceste datorii vor ramane in continuare obligatia celuilalt.

Daca dupa casatorie te vei dedica familiei si vei renunta la cariera, contractul prenuptial te va asigura ca vei avea un venit in cazul unui divort.

Alte informatii despre contractul prenuptial ar fi ca acesta nu se refera strict la aspectul financiar, ci poate acoperi si alte detalii precum luarea anumitor decizii sau impartirea unor responsabilitati. Aceste detalii sunt stabilite in avans prin intermediul contractului.

Contractul prenuptial poate proteja interesele financiare ale persoanelor mai in varsta, ale celor la a doua casatorie, precum si ale celor cu averi substantiale.

Informatii despre contractul prenuptial

My Life Lawyer

Dezavantaje

Contractul prenuptial iti poate cere sa renunti la drepturile de a mosteni ceva in cazul decesului celuilalt. Potrivit legii, vei avea dreptul sa primesti o anumita parte, chiar daca sotul/sotia nu include acest aspect in intelegearea voastra.

Daca vei contribui intr-un anumit mod la cresterea valorii afacerii sotului sau sotiei, nu vei avea dreptul sa beneficiezi de pe urma acelei cresteri daca aceasta a fost una dintre conditiile contractului prenuptial.

Daca vei incepe o relatie cu un contract care stabileste ce se intampla in cazul uni divort sau al decesului, acest lucru poate fi interpretat drept o lipsa de incredere.

In faza de inceput, cand totul este lapte si miere in relatie, ai putea fi de acord cu anumiti termeni si conditii, fiind mult prea indragostit/a pentru a te gandi la acele lucruri, iar mai tarziu ai putea realiza ca acelea nu te avantajeaza. Acestea sunt alte informatii despre contractul prenuptial pe care ar fi bine sa le stii.

Informatii despre contractul prenuptial

Hogan Law

Daca va doriti sa semnati un contract prenuptial, atunci ar trebui sa vorbiti cu un avocat. De fapt, fiecare trebuie sa consulte un avocat diferit, care sa-i acopere drepturile si interesele.

Ai citit cateva informatii despre contractul prenuptial, iar acum poate iti va fi mai usor sa iei o decizie in aceasta privinta. Ca de fiecare data cand iei o decizie importanta, trebuie sa pui in balanta avantajele si dezavantajele si, nu in ultimul rand, trebuie sa discutati despre aceste lucruri impreuna. Si acum, lasand putin la o parte aspectele legale, sa ne gandim la ziua nuntii voastre, la cat de perfecta va fi si la amintirile pe care un videograf profesionist va va ajuta sa le „colectionati”.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment