În luna de miere prin Europa

După ce ați organizat luni întregi nunta pentru ca nimic să nu lipsească și totul să se desfășoare așa cum v-ați dorit, după ce a trecut ziua așteptată cu multă emoție în suflet… Ce mai rămâne de făcut? Rămâne să fiți doar voi doi în drum spre relaxare. Ziua în care veți pleca în luna de miere este a doua cea mai importantă după ziua nunții. Pentru o lună de miere reușită trebuie din nou să deschideți agenda de planificări și să notați lucrurile pe care trebuie să le luați în considerare: bugetul de care dispuneți, câte zile veți petrece departe de casă, însă punctul de la care o să porniți este destinația. Aveți păreri diferite sau pur și simplu nu vă puteți decide în alegerea unei destinații? Vă pun la dispoziție câteva dintre cele mai frumoase locuri din Europa, unde veți avea o lună de miere de neuitat, unde veți țese împreună amintiri pe care cu siguranță veți dori să le mai trăiți vizitând din nou aceleași locuri peste ani.

Locuri din 10 țări ale Europei ideale pentru luna de miere. În luna de miere prin Europa.

1. Portugalia
Lagos este un orășel cu rămășițe de istorie, care a devenit faimos datorită plajelor din apropierea sa: Meia Praia, Praia do Camilo și Praia da Dona Ana. Străduțe vechi și pietruite, arhitectură cu iz vechi, case albe, dar și nuanțe puternice, biserici… totul scăldat în soare, parcă îți aduce aminte de telenovelele braziliene, însă aceastea sunt cuvintele care descriu cel mai bine Lagosul. Cum am mai spus, plajele sunt de-a dreptul splendide, plaja Dona Ana surprinzând prin stâncile abrupte care parcă ies din mare și prin peșteri, apă limpede, nisip fin.

În luna de miere prin Europa

Portugalia-Pinteres

2. Grecia
Atunci când vine vorba de Grecia este destul de dificil să alegi o zonă în care ai vrea să mergi, pentru că fiecare insuliță, oraș, regiune are impregnată fărâma ei de istorie și farmec. Santorini este destinația perfectă în cazul în care vreți să profitați și de zilele petrecute la plajă și să stați îmbrățișați în timp ce priviți spectaculoasele apusuri de soare, dar și de vizitele la cetăți, temple și alte atracții turistice.

În luna de miere prin Europa

Santorini-Pinterest

3. Italia
Sunteți în căutarea unui oraș la fel de rafinat precum Parisul? Veneția poate fi soluția. Chiar dacă nu veți avea poze cu Turnul Eiffel, veți avea poze la fel de superbe din gondolă. Un oraș romantic prin definiție cu un iz atât de personal, canale întortocheate, arhitectura, o atmosferă de parcă timpul s-a oprit în loc…

În luna de miere prin Europa

Veneția-Pinterest

4. Elveția
Dacă vă hotărâți să mergeți în Elveția, printre cele mai pitorești priveliști pe care le vei avea sunt cele privite din resortul Bürgenstock, situat pe muntele Bürgenberg (vedere spre lacul Lucerne și spre munții Elveției Centrale), care îmbină confortul modern cu atmosfera elvețiană tradițională. În apropierea resortului veți găsi și cel mai înalt lift în aer liber din Europa, ascensorul Hammetschwand. Dacă sunteți în căutare de liniște și vreți să fiți departe de agitația cotidiană, Bürgenstock este locul perfect.

În luna de miere prin Europa

Bürgenstock-Pinterest

5. Franța
Ți se pare că prea multe cupluri aleg ca destinație pentru luna de miere capitala dragostei, Parisul? Franța mai are și alte zone la fel de boeme, iar Provence ar putea fi una dintre destinațiile cheie. Romanticele câmpuri de lavandă oferă ochiului un peisaj de vis, iar lirismul se simte în aer la fiecare pas.

În luna de miere prin Europa

Provence-Pinterest

6. Danemarca
Un loc pitoresc și reprezentativ pentru Copenhaga este Nyhavn, un spațiu plin de ambarcațiuni integrate într-un cadru de clădiri viu colorate, un stil arhitectural unitar. Seara, vibrația culorilor în apă se îmbină într-un mod armonios, în timp ce bărcile plutesc ușor.

În luna de miere prin Europa

Nyhavn-Pinterest

7. Austria
Un alt oraș al dragostei, dar și una dintre cele mai îndrăgite destinații este Viena, perfectă pentru o escapadă în doi. De asemenea, sunt multe locuri de vizitat printre care Palatul Schönbrunn (palat în stil baroc), Curtea de la Viena (palat baroc cu muzee), Opera de Stat din Viena etc.

În luna de miere prin Europa

Viena-Pinterest

8. Croația
Considerat perla mării Adriatice, Dubrovnik este una dintre cele mai cunoscute stațiuni, dar se află și printre cele mai vizitate locuri. Split este un alt oraș, al doilea cel mai important după capitala Zagreb. Așadar, dacă vrei să retrăiești istoria printre ziduri, plimbându-te pe străduțe sau bucurându-te de plajă, aceste două orașe îți vor face luna de miere mai frumoasă.

În luna de miere prin Europa

Dubrovnik-Pinterest

9. Spania
Diversitatea geografică, clima și cultura sunt principalii factori care i-au adus succesul printre turiști Spaniei. Palma de Mallorca, cea mai mare insulă a Spaniei, este destinația potrivită dacă îți dorești zile cu soare pentru stat la plajă; numele te duce cu gândul la o destinație exotică, pentru că… așa este!

În luna de miere prin Europa

Mallorca-Pinterest

10. România
În cazul în care nu vreți să plecați din țară în luna voastră de miere, puteți face un tur al României. Cu siguranță nu i-ați văzut toate frumusețile, pentru că da, România se numără și ea printre țările cu o cultură deosebită.

În luna de miere prin Europa

Sighișoara-Pinterest

Indiferent unde alegeți să vă petreceți luna de miere, fie în țară, fie în străinătate bucurați-vă de timpul petrecut în doi: vizitați locuri fascinante, stați la plajă, luați cina în cele mai frumoase zone, priviți cele mai spectaculoase apusuri de soare și faceți cele mai artistice poze.

Iar acum vă invit pe pagina StudioBlitz pentru vizionarea unor clipuri inspiraționale.

Despre autor

Ana

1 Comentariu

  • […] Luna de miere care tocmai a trecut te-a pus pe gânduri? Deja visezi cu ochii deschiși la următoarea vacanță? Poate îți dorești o adevărată călătorie în Asia sau speri ca Europa să te cucerească. Dacă nu ești hotărâtă în legătură cu următoarea destinație de călătorie, îți propun o experiență unică în frumoasa Italie. Dacă nu ai vizitat până acum Italia, sigur nu o vei face doar pentru o singură dată, ci de mai multe ori, fiind în mod cert o destinație de vacanță cu totul deosebită, vizitată anual de tot mai mulți turiști. De la peisaje, preparate culinare, arhitectură până la istorie, Italia este o țară cu totul aparte. […]

Leave a Comment