Importanta spatiului personal în timpul casatoriei

Casatoria uneste viata a doi indivizi. Totusi, nici o persoana casatorita nu poate nega nevoia de a avea un spatiu personal sau un timp numai pentru el. Este un sentiment normal. Potrivit lui Christopher Knippers, autorul cartii “ Cultivarea increderii”, spatial fizic si emotional este o nevoie umana de baza. Potrivit lui Aaron Ben-Ze-ev, un professor de psihologie care a scris cartea “ Arcul Iubirii”, nimeni nu ar trebui sa isi piarda identitatea sa unica dupa casatorie. Autonomia are o valoare deosebita in relatiile romantice. Daca cineva petrece prea mult timp cu iubitul/iubita sa, dragostea, poate de fapt, sa scada. Acordarea spatiului personal este un lucru important intr-o relatie. Iata de ce atat tu cat si partenerul tau trebuie sa petreceti fiecare timp separat.

Importanta spatiului personal în timpul casatoriei

 1. Te poti gandi mai bine cum sa ai grija de celalalt
  Importanta spatiului personal în timpul casatoriei

  timpul petrecut departe de sot ofera o perspectiva noua asupra casatoriei Sursa: Andreea Monica

Timpul petrcut departe de partenerul tau iti ofera sansa de a avea o perspectiva noua asupra casatoriei. Poti sa te simti mai inspirat in ceea ce priveste viitorul relatiei voastre. Iti poti da seama de atentia pe care o da partenerul tau aspectelor profunde ale casatoriei.

 1. Evitati sa va sufocati unul pe altul
  Importanta spatiului personal în timpul casatoriei

  evitati sa va sufocati unul pe altul Sursa: Sore Online

Mentinerea unei casatorii presupune efort si energie, dar fiecare dintre voi ar trebui sa o lasati sa curga de la sine uneori. Timpul petrecut separate este foarte sanatos si pastreaza prospetimea unui cuplu, a subliniat John Alken, un consilier pentru cupluri casatorite.

 1. Sunt favorizate independenta si puterea
  Importanta spatiului personal în timpul casatoriei

  sunt favorizate independenta si puterea Sursa: Relife

Tot Alken, a mentionat ca spatial personal incurajeaza pe oricine, la modul general, sa sii isi pastreze identitatea proprie facand parte dintr-un cuplu. Iar tu si partenerul tau va veti invata sa fiti independent si puternici. Atunci cand doua persoane isi acorda ajutor reciproc in indeplinirea tuturor sarcinilor lor si in rezolvarea tuturor problemelor lor, relatia lor va duce in final la dezamagire si esec.

 1. Vei evita plictiseala
  Importanta spatiului personal în timpul casatoriei

  diminuezi plictiseala in cuplu Sursa: viva

Plictiseala este un lucru normal, si nu inseamna ca se va ajunge la destramarea cuplului. Ocupa-te insa de hobby-urile tale si de alte interese pe care le ai. Atunci cand ambii parteneri au propriile lor hobby-uri si interese vor fi mai fericiti si mai putin plictisiti.

 1. Vei dezvolta o sanatate personala sociala si spirituala
  Importanta spatiului personal în timpul casatoriei

  vei dezvolta sanatate sociala si spirituala Sursa: FamilyDoctor

Daca iti vei ocupa un timp pentru a socializa in afara cuplului nu doar va duce la scaderea plictiselii in cuplu, dar fiecare dintre void oi veti dobandi noi cunostinte. Astfel vor exista noi subiecte de discutie in cadrul cuplului, iar abilitatile sociale si spiritual ale fiecaruia dintre voi se vor imbunatati si se vor maturiza.

Dar daca ai un partener care nu intelege ca ai nevoie de propriul tau timp pe care sa il petreci separate de el, cum sa ii explicit de ce ai nevoie de asta fara s ail jignesti? Iata trei sfaturi care te pot ajuta in aceasta privinta.

 1. Nu pastra secrete
  Importanta spatiului personal în timpul casatoriei

  nu pastra secret fata de sot ce faci in ziua libera Sursa: Reader’s Digest

Spune-i partenerului tau ce vrei sa faci in ziua in care vrei sa fii fara el si la ce ora trebuie sa se astepte ca te intorci. Astfel partenerul tau se va simti apreciat.

 1. Alege-ti cuvintele si gaseste momentele potrivite
  Importanta spatiului personal în timpul casatoriei

  gaseste momentul potrivit Sursa: Today Show

Evita sa il anunti ca il lasi singur in momente care implica emotii negative. Foloseste cuvintele”eu voi face” urmate de o explicatie neutra, in asa fel incat partenerul tau sa fie dispus sa faca compromisuri.

 1. Nu te simti vinovata
  Importanta spatiului personal în timpul casatoriei

  nu te simti vinovata Sursa: Sfatul Parintilor

Este ceva normal sa simti ca ai nevoie de un timp numai pentru tine. Deci nu te simti vinovata in acest timp si incearca sa te bucuri cat mai mult de el. Un set de informatii care te ajuta sa ai o casatorie reusita nu strica niciodata. Informeaza-te pe acest subiect citind si

Despre autor

Good Weather

2 Comentarii

Leave a Comment