Importanta increderii in relatie

Se spune ca daca dragoste nu e, nimic nu e, insa acelasi lucru se poate spune si despre incredere. Daca ea nu exista intre doi oameni, cum ar putea, oare, relatia sa functioneze normal si fara probleme? Nu prea are sanse, nu? In randurile care urmeaza vom vorbi despre importanta increderii in relatie. Este esentiala, asta este sigur, insa cum incepi sa ai incredere si ce faci daca ea lipseste sau usor-usor incepe sa dispara? Mai exista cale de intoarcere?

teilor.ro

Importanta increderii in relatie

Collective Evolution

Despre importanta increderii in relatie

Nu poti avea incredere intr-un om pe care tocmai l-ai cunoscut. Poate iti inspira incredere, insa ea nu este una absoluta, deoarece este nevoie de timp pentru a creste, pentru a evolua. Si, binienteles, de rabdare, poate uneori si de momente mai tensionate.

Inceputul unei relatii este frumos, insa uneori poate te si sperie, pentru ca iti pui milioane de intrebari, iti faci mii de scenarii in minte si, nu in ultimul rand, apare in scena si increderea. Poate esti o persoana care se poate increde cu usurinta in altii ori, din contra, in urma unor experiente nefericite si neplacute, incet-incet ai inceput sa pierzi increderea in oameni, in general. Asta nu face decat ca relatia sa fie o provocare mai mare decat in mod obisuit. Te intrebi daca poti sau nu poti sa ai incredere in acea persoana, daca se va dovedi a fi la fel ca ceilalti, daca se incadreaza in aceleasi tipare pe care le-ai observat pana acum. Te intrebi daca merita sa risti, sa ii oferi sau nu increderea ta. Dar nu uita, insa, ca indiferent daca ai sau nu ai probleme la capitolul incredere, tot este un risc. Risti sa pierzi si sa suferi, insa „risti” si sa castigi un om special, care ti-ar putea fi alaturi pentru tot restul vietii.

Importanta increderii in relatie

Reader’s Digest

Asadar, increderea se castiga treptat, in timp ce lasi relatia sa curga in ritmul sau firesc si, pe parcurs vei realiza daca lucrurile sunt sau nu sunt in regula. Dar, ce faci daca exista incredere, iar la un momet dat ea dispare? Poate dintr-un lucru minor sau, din contra, din motive mai serioase. Ce este de facut atunci? Mai exista cale de intoarcere? Se mai poate recupera increderea pierduta? Depinde, bineinteles, de multi factori. Daca este vorba despre o greseala sau o problema minora, atunci, dorindu-va amandoi sa treceti peste, veti putea face asta, atata vreme cat sunteti dispusi sa continuati relatia si sa redeveniti ca inainte. Nu putem nega importanta increderii in relatie. Daca, pe de alta parte, vorbim despre un lucru peste care nu se poate trece, iar increderea pierduta nu va putea fi recuperata niciodata, ce ramane de facut? Incercati sa rezolvati problemele, sau alegeti ca fiecare sa mearga pe propriul drum, care va fi diferit de al celuilalt? Raspunsul concret il puteti gasi numai voi, impreuna, dupa ce veti discuta, fiind sinceri unul cu celalalt si cautand solutia care sa va avantajeze pe amandoi.

teilor.ro

Importanta increderii in relatie

Psychologies

Acum, dupa ce am vorbit despre importanta increderii in relatie, va propun sa accesati pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri de nunta ale unui videograf profesionist.

filmari nunti

filmari nunti

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment