Idei de flori pentru buchetul miresei

Din momentul în care te-a cerut de soție îți imaginezi cum vei arăta în ziua cea mare: la brațul bărbatului iubit, cu o rochie diferită față de ceea ce porți în mod obișnuit, un amestec de emoție în interior și un buchet de flori în mână. Dacă ți-ai ales rochia, când vine vorba de alegerea florilor pentru buchetul de mireasă definitivarea unei alegeri devine mai greoaie. Prin urmare, îți punem la dispoziție o listă cu flori pe care le poți folosi în buchetul tău de mireasă și, astfel, tu vei alege dacă vrei să mergi pe stilul clasic preferat de toată lumea, să ai o viziune de ansamblu pentru a face alegerea mai ușoară sau să optezi pentru ceva care te va diferenția. Pentru a alege mai ușor florile pentru buchetul tău te poți raporta la anotimpul în care este programată nunta ta (aceste flori este posibil să le găsești la un preț mai avantajos), însă mai ales la tema nunții. Așadar, buchetul de mireasă reprezintă o extensie a stilului tău și a esteticii nunții.

Tu ce flori alegi pentru buchetul miresei? Idei de flori pentru buchetul miresei.

1. Trandafirii sunt florile primei întâlniri, flori îndrăgite de majoritatea femeilor încă de când citeau basme sau se uitau la desene animate cu prințese. Cu timpul, trandafirii au devenit simbolul dragostei, pasiunii și frumuseții. Trei tipuri de trandafiri sunt cel mai des folosiți în buchetele de nuntă: trandafirii de ceai hibrid, trandafirii „spray” și trandafirii de grădină. Dacă îți dorești o nuntă în stil clasic, romanticii și tradiționalii trandafiri te pot însoți în drumul tău spre altar. Deoarece trandafirul se găsește pe tot parcursul anului, acesta poate fi floarea ideală pentru orice anotimp, mireasă și temă de nuntă, iar în funcție de culoare este asociat cu diverse simboluri. Cu trandafirul nu ai cum să dai greș!

Idei de flori pentru buchetul miresei

Trandafiri-Pinterest

2. Ranunculus sau Piciorul Cocoșului (rădăcina este asemănătoare cu o gheară de cocoș), în termen popular, este o floare ce seamănă cu trandafirul, fiind folosită des în rândul mireselor prin faptul că poate fi asociată cu orice (de la rustic la elegant).

Idei de flori pentru buchetul miresei

Ranunculus-cu-eucalipt-Pinterest

3. Bujorul este cunoscut pentru culoarea și parfumul său delicat, care duce la o atmosferă romantică. Poți opta pentru a realiza un buchet exclusiv din bujori sau pentru diverse aranjamente, fiind perfect destinat nunților din timpul primăverii sau verii. Datorită dimensiunii sale voluminoase, bujorul poate fi asociat cu prosperitatea.

Idei de flori pentru buchetul miresei

Bujor-Pinterest

4. Lalelele, flori simple și elegante, acestea vin în culori vibrante sau pastelate pe care le poți combina.

Idei de flori pentru buchetul miresei

Lalele-Pinterest

5. Margareta, floare de câmp cunoscută, poate fi integrată într-un buchet în care predomină florile galbene sau albe (poți combina margaretele cu Baby`s Breath), însă poate fi folosită și într-o altă paletă de culori sau poți alege ca întregul buchet să conțină doar margarete.

Idei de flori pentru buchetul miresei

Margarete-Pinterest

6. Gardenie. Gardeniile, flori clasice de nuntă, reflectă eleganță, emană un aspect proaspăt și sunt potrivite pentru o nuntă de vară; prin urmare, le poți pune în vaze împreună cu câteva lumânărele sau le poți prinde în păr.

Idei de flori pentru buchetul miresei

Gardenia-Pinterest

7. Gypsophila cunoscută în termen popular ca Baby`s Breath sau Floarea Miresei, este folosită cel mai adesea în aranjamentele florale, fiind foarte rezistentă. Simbol al inocenței și al purității, această floare poate fi integrată cu ușurință în decor, putând fi folosită în diferite contexte. De pildă, dacă optezi pentru o nuntă în stil rustic îți poți realiza o coroniță ca accesoriu pentru cap, mai ales dacă nu ai foarte multe idei în materie de coafură.

Idei de flori pentru buchetul miresei

Baby`s-Breath-Pinterest

8. Cunoscută pentru mirosul său, lavanda este acum populară și în buchetele de mireasă prin romantismul puțin sălbatic pe care îl transmit. Lavanda este perfectă pentru viitoarele mirese care își doresc o nuntă în stil franțuzesc sau rustic.

Idei de flori pentru buchetul miresei

Lavandă-Pinterest

Așadar, alege florile care se potrivesc personalității tale, ținând cont și de stilul nunții; nu trebuie să fii expertă în materie de flori, ci doar alege cu ce rezonezi mai mult. Atunci când îți alegi florile nu uita de: Clasic sau personalizat? Colorat sau nu? Buchet mare sau mic?

Iar acum te invit și pe pagina StudioBlitz unde poți găsi surse de inspirație pentru nunta ta.

Despre autor

Ana

Leave a Comment