Greșeli care îți îmbătrânesc tenul

Cu siguranță fiecare femeie își dorește să arate cât mai tânără, să aibe un ten proaspăt, mai ales atunci când înaintează în vârstă. Primul pas spre un ten sănătos și vizibil mai tânăr este o rutină de îngrijire, pe care să o respecți, iar apoi să încerci să o analizezi pentru a vedea cu ce anume greșești. Să ai o rutină de îngrijire a tenului, atunci când ai o viață destul de activă ar părea o adevărată provocare pentru unele femei, însă există timp pentru toate, iar sănătatea pielii ar trebui să se numere printre cele mai importante priorități.

Greșeli care îți îmbătrânesc tenul

1. Nu aplici crema cu factor de protecție solară
Dacă întrebi femeile de 30-40 de ani ce ar face dacă ar avea 20 de ani, răspunsul ar fi simplu… ar purta cremă cu factor de protecție solară în fiecare zi, indiferent de anotimp. Principala cauză a îmbătrânirii tenului este soarele. De aceea, SPF-ul nu ar trebui să lipsească sub nicio formă din rutina ta de îngrijire a tenului, fiind poate cel mai bun dușman împotriva ridurilor și a petelor pigmentare. Trebuie să eviți soarele cât poți de mult, mai ales vara, atunci când este foarte puternic.

Greșeli care îți îmbătrânesc tenul

Pinterest

2. Prea multă exfoliere
Exfolierea se numără și ea printre beneficiile pe care i le poți oferi tenului tău, însă doar dacă este folosită corect. Ce înseamnă exfoliere incorectă? Exfolierea mecanică efectuată cu ajutorul particulelor abrazive ți se pare că are un efect bun asupra pielii tale, însă aceasta produce inflamație sau o întreține, face ca pielea să fie mai fragilă și îi dă acesteia un aspect mai îmbătrânit pe termen lung. Ce înseamnă o exfoliere corectă? Exfolierea chimică efectuată cu ajutorul acizilor de 2-3 ori pe săptămână, în funcție de nevoile tenului.

Greșeli care îți îmbătrânesc tenul

Pinterest

3. Utilizezi prea multe produse
Chiar dacă unele produse cu efecte benefice, reale, vizibile sunt bune pentru tenul nostru, la fel de bine ar putea să acționeze împotriva acestuia. Din dorința de a obține o piele cât mai perfectă (în cel mai scurt timp), multe femei cumpără multe produse de îngrijire sau aplică o cantitate mai mare decât este necesar. Este absolut dăunător să aplici prea multe serumuri, prea multe măști sau să folosești foarte des device-urile de curățare, la fel de dăunător cum este să folosești prea mulți activi (sau produse cu ingrediente active, pe care să le combini greșit). Folosește cât mai puține produse, cele de care are tenul tău nevoie în mod real. O rutină simplă este tot ceea ce ai nevoie!

Greșeli care îți îmbătrânesc tenul

Pinterest

4. Nu aplici cu regularitate produsele
Multe femei doresc să vadă rezultate miraculoase imediat, deci se așteaptă ca după 1-2 săptămâni să aibă tenul perfect, ceea ce în mod absolut normal nu se poate. Consecința? Renunțarea la runtina de îngrijire a tenului pe motiv că rezultatele întârzie să apară. Cu o rutină simplă, de bază, cu siguranță nu ai cum să dai greș! Respectă rutina simplă (demachierea tenului doar seara, curățare, hidratare, SPF), iar tenul tău îți va mulțumi.

Greșeli care îți îmbătrânesc tenul

Pinterest

De asemenea, îmbătrânirea prematură a pielii poate apărea și din cauza unui stil de viață nesănătos: fumat, lipsa sportului, nerespectarea orelor de somn, consumul de alcool, alimente nesănătoase. Tu de ce greșeli care îți îmbătrânesc tenul vrei să scapi din rutina ta?

Despre autor

Ana

1 Comentariu

Leave a Comment