Fotograf de nunta. Cum il alegem?

Fotograf de nunta – cum il alegem?

Un fotograf va fi alaturi de voi in ziua nuntii de la primul moment, in care incepeti aranjatul sau traditiile, pana dimineata, la ultimele dansuri. Alegerea fotografului pentru cel mai frumos eveniment din viata voastra trebuie sa fie una documentata, pentru ca fotografiile vor ramane, palpabil, amintirile cele mai de pret, atunci cand petrecerea va fi demult incheiata. Asadar, trebuie sa fiti constienti ca rolul unui fotograf este crucial in cadrul evenimentului.

  

Un fotograf de nunta bun poate sa observe cele mai mici detalii si sa le maximizeze, oferind fotografiilor voastre de nunta vibe-ul acela dorit de toti mirii.

Pe de alta parte, un fotograf nepotrivit va poate ruina cele mai prestioase amintirii din ziua nuntii voastra – fotografiiile. Daca in cazul altor detalii ce tin de nunta, se pot face ajustari pe parcurs, in cazul fotografiilor lucrurile stau cu totul altfel – acestea putandu-se realiza numai o singura data.

Asadar, recomandarea tuturor organizatorilor de evenimente este sa tratati cu maxima atentie si seriozitate cautarea unui fotograf. Incepeti acest lucru printr-o documentare minutioasa, alegand ca inspiratie fotografiile altor mirese. Contacteaza-le si intreaba-le cu ce fotograf  au lucrat, cere recenzii si detalii.

Apoi, contactati fotografii si solicitati portofoliile acestora. Observati cu mare atentie toate detaliile si puneti intrebari, indiferent de fotograf. Creati situatii imaginare de imortalizat si intrebati fotograful cum vede el realizarea fotografiilor respective. Prin acest mod va puteti da seama de abilitatile acestui fotograf si de perspectiva avuta, dar si de creativitatea de care acesta da dovada.

Fotograf de nunta - imagine perspectiva

Trebuie sa aveti grija si la momentul incepeti sa va cautati fotograf. Acestia pot avea agenda incarcata in anul in curs, in acest caz recomandat ar fi sa alegeti fotograful in perioada organizarii primelor detalii – sala, formatia. Va va scapa de alegeri pripite!

Acum, luati-va timpul necesar pentru a luarea unei decizii. Trebuie sa aveti in calcul abilitatile fotografului, orele propriu-zise in care este necesar sa fie prezent alaturi de voi si nu in ultimul rand, costul. Nu va recomandam sa il alegeti pe cel mai ieftin fotograf – rezultatele pot fi de calitate slaba, insa si un fotograf al carui onorariu este foarte mare spre deosebire de ceea ce ofera piata din orasul vostru, se poate dovedi a avea rezultate dezamagitoare. Nu oferiti sume colosale doar pentru ca un fotograf are un nume, in schimb faceti acest lucru daca va plac la nebunie fotografiile lui si considerati ca spun o poveste. Existenta unui portofoliu este elementara – un fotograf profesionist trebuie sa detina unul in mod clar. Chiar si modul in care este prezentat portofoliu va poate oferii detalii despre profesionalismul fotografului. Indiferent ca este in format fizic sau online, acesta trebuie sa fie bine-organizat, cu fotografiile reprezentive realizate de fotograful respectiv. Atentie! Portofoliu nu inseamna trimiterea catre paginile de facebook ale mirilor de catre fotograf, pentru a vedea fotografiile postate de acestia!

De altfe, trebuie sa fiti constienti ca, la fel ca si in alte domenii, un fotograf poate fi foarte bun pe o anumita nisa – dar fara exerienta in alta. Daca vreti sa mergeti la sigur, optati pentru cei care au in portofolii cu precadere nunti, botezuri, si alte evenimente cu un numar mare de invitati.

Va recomandam sa oferiti fotografului toate datele ceremoniei si a petrecerii de nunta, pentru a va seta de la inceputul colaborarii asteptarile.

Totodata, stabiiti de la bun inceput momentul in care intrati in posesia fotografiilor. Trebuie stabilit foarte clar cu cel ce va este fotograf acest lucru si stipulat in contractul de colaborare intocmit, pentru a va feri de ulterioarele dureri de cap.

In concluzie, pentru o colaborare fructuasa cu un fotograf de nunta si un rezultat pe masura, axeaza-te pe informatiile oferite mai sus si, nu uitati, aveti o singura sansa sa aveti fotografii superbe de nunta!

Te invit si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri de nunta ce te pot inspira pentru nunta ta, fotograf cat si in materie de rochii cat si alte elemente importante.

Despre autor

Pricop Alexandra

5 Comentarii

Leave a Comment