Forma feței și tunsoarea

Poate nu te-ai gândit că forma feței este cea care îți poate dicta ce tunsoare te avantajează și de fiecare dată când mergeai să te tunzi aveai un model după care te ghidai, o tunsoare pe care ai văzut-o la altă persoană și ți-a plăcut. Uneori erai mulțumită, uneori nu și era normal, pentru că ce mi se potrivește mie, ție poate nu ți se potrivește. Ei bine, regula cu „mie poate mi se potrivește și ție nu” se aplică și în materie de machiaj, vestimentație și mai ales, tunsoare și coafură; nu se poate ca o tunsoare sau coafură să arate la fel pe două persoane diferite. Documentează-te înainte de a ajunge pe scaunul de la salon cu foarfeca în păr și descoperă ce formă are fața ta și ce tunsoare ți se potrivește în funcție de aceasta.

Forma feței și tunsoarea

1. Fața ovală
Așa cum probabil ai mai auzit, forma ovală este considerată cea ideală, căci acesteia i se potrivesc toate stilurile și lungimile, unde mai pui și faptul că nu iese în evidență, nu este așa de proeminentă ca alte forme. În materie de coafuri poți încerca orice, datorită proporțiilor simetrice. Poți opta de la bucle lejere la capitolul coafuri până la bob în ceea ce privește tunsoarea. Cele mai indicate tunsori și coafuri sunt cele care lasă fața liberă.

Forma feței și tunsoarea

Pinterest

2. Fața rotundă
În cazul feței rotunde trebuie să echilibrezi trăsăturile și să dai iluzia de alungire. Acest lucru se poate realiza printr-un breton dat într-o parte, ușor ondulat. Dacă îți dorești o tunsoare scurtă, alege un breton lung cu cărare pe laterale. De asemenea, optează pentru cărarea pe o parte și coada de cal.

Forma feței și tunsoarea

Pinterest

3. Fața pătrată
Pentru a alungi forma feței este recomandată o cărare pe mijloc, iar pentru a „ușura” proeminențele acesteia potrivită este tunsoarea în trepte, filată, care să ofere alungire. De asemenea, pentru a îndulci liniile dure ale feței este recomandat un breton pe o parte, asimetric. Evită tunsorile scute cum sunt cele de tip bob sau buclele foarte definite.

Forma feței și tunsoarea

Pinterest

4. Față în formă de inimă
În cazul feței în formă de inimă trebuie să ascunzi bărbia ascuțită prin evitarea cărării pe mijloc și a bretonului. Ceea ce te-ar putea avantaja este cărarea pe o parte, căci aceasta taie din lățimea frunții. Tunsorile cu lungimi până în zona umerilor sunt cele mai potrivite, mai ales că obții volum în partea de jos a feței.

Forma feței și tunsoarea

Pinterest

5. Fața alungită
În ceea ce privește forma alungită, trebuie să alegi o tunsoare care să nu îți alungească și mai mult chipul, ceea ce înseamnă că tunsoarea în trepte nu este indicată. Evită cărarea pe mijloc, căci aceasta alungește și mai mult fața, deci trebuie să optezi pentru cărarea pe o parte. Buclele mari și voluminoase sunt și ele indicate.

Forma feței și tunsoarea

Pinterest

Te gândești că dacă te tunzi nu vei mai avea probleme cu vârfurile despicate, părul deteriorat, degradat etc., însă trebuie să fii conștientă că nu este bine să ajungi până în ultimul moment, când doar foarfeca te mai poate salva. Așadar, evită cât poți de mult produsele de styling în exces, dar și utilizarea plăcii de păr; în cazul în care nu vrei să renunți la placă, asigură-te că o folosești corespunzător, la temperatura corectă, cu un produs cu protecție termică și niciodată pe părul ud sau umed, ci întotdeauna pe părul perfect uscat.

Așadar, aceste mici trucuri te ajută să estompezi imperfecțiunile și să îți pui în valoare trăsăturile. În plus, atunci când ai un păr sănătos, orice coafură va arăta bine. Forma feței și tunsoarea… ce formă are fața ta și pentru ce tunsoare optezi?

CITEȘTE ȘI: Obiceiuri care îngrașă părul.
CITEȘTE ȘI: Unghii perfecte ca la salon.

Despre autor

Ana

1 Comentariu

Leave a Comment