Fiul ei in varsta de 6 ani i-a salvat casnicia. Iata cum

O mama a povestit pe www.blogs.babycenter.com cum fiul ei de doar 6 ani a reusit sa ii salveze casnicia. Afla din randurile de mai jos povestea.

Fiul ei in varsta de 6 ani i-a salvat casnicia. Iata cum

“Uneori, in viata, se-ntampla sa o apuci pe o cale gresita si sa nu-ti dai seama de lucrul asta pana nu se intampla ceva care sa te zdruncine din temelii. Atunci, te trezesti si realizezi ca drumul pe care ai apucat-o duce intr-o directie gresita.

Nu cu mult timp in urma, stateam impreuna cu baietelul meu de 6 ani si le priveam pe cele 3 surioare mai mici cum se joaca. Dintr-odata, el s-a intors catre mine si mi-a adresat intrebarea care avea sa-mi salveze casnicia.

Fiul ei in varsta de 6 ani i-a salvat casnicia. Iata cum

Fiul ei in varsta de 6 ani i-a salvat casnicia. Iata cum

”Mami, cand o sa fiu mare, o sa trebuiasca sa ma casatoresc?”

„Nu”, i-am raspuns. „Nu trebuie sa faci decat ceea ce te face fericit.”

Bine, atunci, a replicat el, si i-am simtit usurarea in voce. Nu vreau sa fiu nevoit sa ma lupt cu cineva tot timpul.

Pentru mine, argumentul lui impotriva casatoriei a fost o lovitura puternica sub centura. Cand i-am povestit si sotului meu acest episod, a simtit si el un gol in stomac. A fost momentul care a declansat discutii pe tema casniciei noastre. Am reusit sa comunicam asa cum nu o mai facusem de multa vreme.

Trebuie sa recunosc ca, pentru prima data in 14 ani, mi-am imaginat viata fara sotul meu, un om care a fost intotdeauna irascibil, intolerant si lipsit de rabdare. El mi-a amintit, insa, un lucru cu care eu am fost de acord, acela ca si eu am contribuit in egala masura la inrautatirea situatiei dintre noi. Am fost mereu plina de resentimente si nu mi-am facut niciodata timp pentru el.

Mi-am amintit atunci inceputurile relatiei noastre: am inceput sa ies cu cel care avea sa-mi devina sot la sfarsitul liceului. A fost nu doar singura iubire a vietii mele, dar si cel mai bun prieten. Am devenit o singura fiinta.

Fiul ei in varsta de 6 ani i-a salvat casnicia. Iata cum

Fiul ei in varsta de 6 ani i-a salvat casnicia. Iata cum

Dupa ce ne-am casatorit si, mai ales, dupa ce au aparut si cei patru copilasi, lucrurile au inceput, incet-incet, sa iasa de pe fagasul normal. Am traversat perioade dificile: boli, intarzieri de vorbire, anxietati, stres financiar, stres la locul de munca si stresul care apare inevitabil atunci cand ai copii.

CITESTE SI: Opiniile amuzante ale copiilor despre relatii si casnicie
CITESTE SI: Copiii dintr-o relatie anterioara

In consecinta, ne-am dedicat in intregime copiilor si am uitat de nevoile noastre. Ne-am bazat pe faptul ca aveam un trecut impreuna, ne-am bazat pe prietenia noastra si pe faptul ca fundatia relatiei noastre era foarte solida.

Disputele noastre degenerau in adevarate lupte, care deveneau din ce in ce mai dese si din ce in ce mai dureroase. Si adesea, se petreceau in fata copiilor nostri. Eram intr-un razboi continuu.

Pana la aceasta scurta discutie cu copilul, nu ne-am dat seama niciunl dintre noi cat de mult ne-am indepartat unul de celalalt. Si nici nu am realizat ce impact au avut certurile noastre asupra copiilor.

Am ajuns la urmatoarele concluzii: sa comunicam mai mult si sa ne exprimam cu sinceritate nevoile pe care le are fiecare dintre noi pentru a nu exista loc de interpretari si pentru ca celalalt sa faca tot ce tine de el pentru a-i satisface nevoia partenerului. Si, bineinteles, sa facem tot posibilul pentru ca relatia noastra sa functioneze.

Mai departe, am platit o bona care in fiecare seara de joi statea cu copii. Seara de joi era. Asadar. Doar pentru noi doi. Cinam in oras sau mergeam la film. In acest fel, am reusit sa ne reconectam. Am reinvatat sa radem impreuna. Am reinceput sa luam decizii impreuna. Am reusit sa ne redescoperim identitatea de cuplu. Suntem din nou o echipa si niciunul dintre noi nu se mai simte singur.

Aceasta este, pe scurt, calatoria pe care am parcurs-o impreuna, incepand de la prima intalnire, traversand perioada in care am devenit parinti si pana astazi.”, a spus femeia, potrivit avantaje.ro.

Iar acum, la final, va propun sa accesati pagina StudioBlitz pentru a viziona ateva clipuri de nunta realizate de un videograf profesionist.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment