Filme de văzut înainte de nuntă

Nu ştiu cum se face, însă filmele despre nunţi şi despre ceea ce presupune planificarea acestui eveniment sunt unele dintre cele mai amuzante de la Hollywood. Desigur, nu uităm filme emoţionante precum Love Story, regizat de Arthur Hiller în anul 1970, sau filme puternice care te zguduie, precum Melancholia lui Lars von Trier din 2011. Însă se pare că scenariştii şi regizorii de la Hollywood preferă să trateze comic febra de dinaintea marelui eveniment, iar asta nu poate decât să ne bucure. Aşadar, nu pentru că aţi avea nevoie de elemente suplimentare care să vă introducă în atmosferă, dar pentru că vă vor distra cu siguranţă chiar mai mult decât înainte, când nu vă pregăteaţi nunta, iată câteva filme de văzut înainte de nuntă.

Filme de văzut înainte de nuntă

Filme de văzut înainte de nuntă

1. 27 Dresses (2008)

Regizor: Anne Fletcher

Cu: Katherine Heigl, James Marsden, Malin Akerman

După ce a fost domnişoară de onoare de nu mai puţin de 27 de ori, Jane, interpretată de Katherine Heigl, are marea surpriză să fie rugată de către sora ei, Tess (Malin Akerman), să îi organizeze nunta. Şi cu cine urmează să se căsătorească Tess? Cu George (Edward Burns), şeful lui Jane, de care Jane este îndrăgostită în secret.

Filme de văzut înainte de nuntă

2. The Wedding Planner (2001)

Regizor: Adam Shankman

Cu: Jennifer Lopez, Matthew McConaughey, Bridgette Wilson-Sampras

Mary Fiore (Jennifer Lopez) este cea mai cunoscută organizatoare de nunţi din San Francisco, care, focusată pe cariera ei, nu are timp şi de viaţa personală. Mary este contactată de bogata Fran Donolly (Bridgette Wilson-Sampras), care doreşte ca aceasta să îi organizeze nunta. Între timp, Mary cunoaşte întâmplător un medic şarmant, pe numele lui Steve Edison (Matthew McConaughey), de care se îndrăgosteşte. Are însă curând surpriza să afle că Steve este viitorul soţ al lui Fran.

Filme de văzut înainte de nuntă

3. Bridesmaids (2011)

Regizor: Paul Feig

Cu: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Melissa McCarthy, Ellie Kemper, Wendi McLendon-Covey

Povestea o are în centrul ei pe Annie (Kristen Wiig), o femeie singură de patruzeci de ani, care acceptă să fie domnişoară de onoare pentru prietena ei cea mai bună, Lillian (Maya Rudolph). La petrecerea de logodnă, Annie le cunoaşte şi pe celelalte domnişoare de onoare: verişoara cinică a lui Lillian, Rita (Wendi McLendon-Covey), prietena idealistă Becca (Ellie Kemper), Megan (Melissa McCarthy) şi frumoasa Helen (Rose Byrne). Instantaneu, între Annie şi Helen porneşte un război pentru prietenia lui Lillian.

Filme de văzut înainte de nuntă

4. Mamma Mia! (2008)

Regizor: Phyllida Lloyd

Cu: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Amanda Seyfried, Dominic Cooper

Musical, baby! În decorul feeric reprezentat de insula Kalokairi, din Grecia, tânăra viitoare mireasă Sophie (Amanda Seyfried), în vârstă de 20 de ani, le mărturiseşte domnişoarelor ei de onoare, Ali şi Lisa, că a invitat la nuntă trei bărbaţi despre care mama ei, Donna (Meryl Streep), nu trebuie să ştie. Ei sunt bărbaţii cu care Donna s-a culcat în urmă cu 20 de ani şi care ar putea fi tatăl lui Sophie: arhitectul Sam Carmichael (Pierce Brosnan), scriitorul şi aventurierul suedez Bill Anderson (Stellan Skarsgard) şi bancherul britanic Harry Bright (Colin Firth).

Filme de văzut înainte de nuntă

5. Bride Wars (2009)

Regizor: Gary Winick

Cu: Kate Hudson, Anne Hathaway

Emma Allan (Anne Hathaway) şi Olivia Liv Lerner (Kate Hudson) sunt cele mai bune prietene. Încă de când erau mici, şi-au plănuit cu rigurozitate fiecare detaliu al nunţii, de când, în urmă cu 20 de ani, au asistat la o nuntă la Hotelul Plaza. Amândouă îşi doresc să se căsătorească în acel hotel, în iunie. Amândouă se logodesc la 26 de ani şi hotărăsc să fie fiecare domnişoară de onoare pentru cealaltă. Atunci când, dintr-o eroare, nunţile lor sunt programate în aceeaşi zi la Hotelul Plaza şi niciuna dintre ele nu este dispusă să renunţe la locaţie, între ele izbucneşte un adevărat război, care are drept scop sabotarea celeilalte nunţi.

Filme de văzut înainte de nuntă

6. The Hangover (2009)

Regizor: Todd Phillips

Cu: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha

The Hangover este pentru cei care chiar vor să râdă cu lacrimi. Aţi fost avertizaţi! Filmul spune povestea lui Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) şi Doug (Justin Bartha) – patru prieteni care pleacă în Las Vegas pentru petrecerea burlacilor, înainte de nunta lui Doug. A doua zi de dimineaţă, Phil, Stu şi Alan se trezesc ca să observe dispariţia lui Doug, precum şi faptul că nu îşi amintesc nimic din noaptea precedentă. Astfel, trebuie să îl găsească pe viitorul mire înainte de nuntă, ceea ce cere o cursă contra-cronometru, precum şi ascunderea problemei faţă de viitoarea mireasă, Tracy (Sasha Barrese).

 

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

1 Comentariu

Leave a Comment