Filmari nunti – Filmarea Cununiei Religioase- provocarea filmarii nuntii de StudioBlitz

Am intalnit de-a lungul timpului “mici probleme” legate de cununia religioasa in Bisericile din Bucuresti si chiar cateva din tara. Desi cunununia religioasa reprezinta un moment frumos cu o incarcatura emotionala puternica, pentru cameramani acest moment al nuntii reprezinta o adevarata provocare. O problema care multi preoti nu o inteleg este faptul ca noi, videografii, avem neovoie de mai mult timp inainte de a incepe cununia pentru a ne pregati. In general, cununiile merg una dupa alta si uneori mi se intampla sa intru la cununia religioasa dinaintea mirilor mei si sa sa-mi pregatesc echipamentele pentru lucru: lumina, sunet, incadrari. Pregatirea in prealabil este necesara, pentru ca preotul incepe cununia fara sa ia in considerare daca echipa video s-a instalat sau nu. Pur si simplu le zice mirilor “haideti intrati”…

pensulemachiaj.ro

dyfashion.ro%20

Alte chestii pe care le practica preotii sunt cateva interdictii care ne afecteaza in mod direct filmarea cununiei religiose. Mi s-a intamplat sa nu ma lase sa-mi instalez luminile pe motive pur administrative.
Am mai intalnit si preoti care mi-au spus ca nu am voie sa stau cu spatele la altar sau sa nu stau pe centru intre altar si miri. Acest lucru este o adevarata problema deoarece cameramanul este restrictionat fizic in filmarea cununiei religioase. Nu se pot face incadraturi potrivite, si nu exista flexibilitate regizorala.
In aceste cazuri, cameramanii sunt adeseori frustrati, dar nu pot intreprinde nimic, deoarece nu se recomanda implicarea lor “fortata” cu autoritatile bisericesti. Aici trebuie sa intervina mirii si nasii, care stabilesc inca de la pregatirile nuntii ce are si ce nu are voie sa faca cameramanul in timpul filmarii cununiei religioase.
Este important ca noi sa avem o libertate artistica, pentru ca daca filmam din mijloc, vom avea cadrele necesare pentru filmare, iar fara lumina nu vom avea un proiect reusit. Nu putem reda emotiile nuntii, daca nu avem lumina pe subiect si daca nu filmam cu setarile corespunzatoare.
Preotii nu au de unde sa inteleaga aceste lucruri, pentru ca nu au pregatirea sau interesul in acest domeniu. Ei, la fel ca si noi, presteaza un serviciu (platit) in „biroul” lor, pentru care cameramanii trebuie sa aibe respect.
Aveti grija de aceste aspecte si eventual cand mergeti sa va programati cununia religioasa ar fi bine sa va informati si de aceste detalii, deoarece este foarte important pentru cameraman si fotograf sa aibe destula lumina pentru a captura cel mai important eveniment din viata voastra, cat si de a fi liber in miscarea filmarii cununiei religioase.
Va invit sa vedeti o cununie religioasa unde am avut libertatea de miscare.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment