Filmarea nuntii – Profesionalism si discretie

Ce inseamna sa fii profesional la filmarea nuntii?

Am scris recent un articol despre «Diferenta dintre un videograf profesionist si un amator». Dar ce inseamna mai exact un videograf profesionist cand vine vorba despre filmarea nuntii?

Vorbim de profesionalism si discretie atunci cand suntem aproape invizibili. Un cameraman profesionist nu isi va face simtita prezenta printe invitati, ci va filma din fundal, fara a incurca lumea. Categoric nu vei vedea un cameraman profesionist dansand alaturi de invitati.
Un videograf profesionist va semna cu tine un contract si va respecta clauzele contractuale si oferta promisa mirilor. Va aparea la nunta cu aparatura profesionala, lumini, asistenti in cazul filmarii multicam.

Va incerca pe cat posibil sa respecte un fotograf profesionist, dar in acelasi timp se va dedica profesiei. Inainte de eveniment isi va face un scenariu, se va gandi la incadratura, va face o scheme pentru pozitia luminilor. Cand vor fi montate luminile, profesionistul se va asigura ca mirii si invitatii nu vor fi incomodati de prezenta acestora.

Montajul va fi realizat intr-un mod original, creativ si corect. Adica secventele vor avea continuitate, se va putea observa un fir narativ si o logica. Un videograf profesionist va face dintr-o simpla nunta un adevarat basm, in concordanta cu dorintele mirilor. Va invit sa vizualizati portofoliul meu de nunta.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment