Filmare nunta cu dslr. Cu minim doua camere dslr Full HD

In anul 2009 cand inca lucram la Antena1, filmam cu video camere Sony DSC400, o camera gigantica care avea un super obiectiv all-around insa rezolutia ei si performantele in imagine au fost imediat depasite de filmarea cu dslr-ul. Probabil va intrebati de ce? Pentru ca dslr-ul avea un mare avantaj fata de aceasta camera si anume faptul ca puteai sa-i schimbi foarte repede obiectivul dorit pentru fiecare scena de filmare in parte. Inca un inconvenient era inregistrarea pe caseta, deoarece pentru noi era un chin in montaj. Bineinteles mai este si un factor si anume pretul de achizitie al unui dslr este de 5-7 ori mai mic decat o camera de televiziune, devenind foarte accesibil pentru freelanceri, respectiv cameramanii de nunta. Din 2009 aparatele foto dslr au evoluat foarte mult, producatorii mari Canon si Nikon au implementat functii video in aceste aparate. De atunci filmarea de nunta cu dslr sau filmarile hd dslr, au castigat foarte mult teren in piata freelancerilor. Acum, poti realiza o filmare de nunta cu mai multe camere iar outputul va fi unul variat si profesionist. Din punctul meu de vedere, poti face o filmare de nunta cu trei dslr-uri, un cameraman pe wide, unul pe strans, altul pe sala restaurantului si pe detalii.

modlet.ro

pensulemachiaj.ro

Alegand aceasta varianta vei avea parte de o productie de nunta deosebita deoarece niciun cameraman din lumea aceasta nu poate acoperi in timp real cele trei camere video pentru ca este din punct de vedere fizic limitat. Bineinteles ca putem apela si la cateva trucuri pe care le-am invatat in facultate, apeland la tehnica prin comprimare a timpului (simulare cu mai multe camere) si aici in Filmare nunta Bucuresti Ana si Alex am sa va dau un exemplu de filmare cu o singura camera folosind tehnica de comprimare a timpului.


Pentru a va face o idee si mai buna despre ce inseamna filmarea nuntii cu doua camere am sa va dau un exemplu cu Filmare nunta Craiova Raluca si Valer. In acest clip puteti vizualiza filmarea realizata de al doilea cameraman ce a urcat la etajul 1 al cununiei civile din Craiova si a filmat mirii intrand in sala unde ofiterul starii civile ii astepta pentru a oficializa casatoria. Acest cadru nu putea fi realizat decat cu o singura camera deoarece in timp ce primul cameraman ii filma cu steadicamul, cel de-al doilea ii filma de la etajul 1. Va rog sa va uitati si sa comparati clipurile si tehnica de filmare nunta.


Vizionare placuta.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment