Cat de important este sa oferi feedback dupa nunta?

Feedback-ul este o reactie care urmareste menţinerea echilibrului, a oferi feedback înseamnă a le comunica celor din jurul tău ce te deranjează sau ceea ce au făcut bine prin oferirea unor răspunsuri eficiente.

Iata cum este definit feedback-ul în dex:

FEEDBACK –  Retroacţiune care se manifestă la nivelul a diferite sisteme (biologice, tehnice etc.) în scopul menţinerii stabilităţii şi echilibrului lor faţă de influenţe exterioare, retroacţiune inversă, conexiune inversă, cauzalitate inelară, lanţ cauzal închis.

Feedback-ul este foarte utilizat si apreciat in absolut toate domeniile, angajatorii sunt incurajati sa ofere feedback, angajatii la fel. In calitate de client este deasemenea foarte important sa stii sa oferi eficient feedback. Dar in ce masura este important sa oferi feedback dupa nunta? Despre tipurile de feedback dupa nunta si despre ce presiune acesta, sunt si randurile de mai jos.

feedback dupa nunta

feedback dupa nunta

Oferirea de feedback dupa nunta furnizorilor:

Pe parcursul pregătirilor de nunta interacționa cu o multime de furnizori, de la serviciile foto-video, la salonul in care ne vom face nunta, la firma de catering acolo unde este cazul, pana la partea de entertainment, permanent vom avea de-a face cu o multime de tipologii de oameni, diverse moduri de lucru si diverse rezultate din partea fiecaruia. Evident este foarte important  sa reacționezi si sa comunici eficient cu aceștia înainte de nunta, dar o data ce marele eveniment a trecut este foarte important sa oferi feedback dupa nunta.

O prima sugestie, nu dati sfaturi, conform specialistilor in feedback acesta este primul păcat al feedback-ului, anume să dăm sfaturi.

Eficienta feedback-ului vine din felul in care este oferit, prin faptul că el poate restabili , menţine o stare bună sau schimba un comportament. Feedback-ul îi permite celuilalt să primească un răspuns vizavi de acţiunea lui.  Dacă într-adevar vrei ca o persoană să ştie ce părere ai în legătură cu un anumit lucru, descrie acea stare pe care ai avut-o în momentul în care ai avut de-a face  cu situatia respectiva!

Iata un exemplu de feedback pozitiv si eficient pe care-l putem oferi furnizorilor nostrii:

“Va multumim pentru o nunta ca in povesti! Ati fost designeri vestimentari, cititoare de ganduri si spiridusi neobosititi. Ati fost minunate, ma bucur nespus pentru ca ne-ati fost alaturi si am avut o nunta de vis in fiecare detaliu! Decorul a fost absolut superb pe toate partile, lumanarile magice, si ati avut atata grija de noi. Va multumim din suflet!”

Evident exemplul de mai sus reprezinta un feedback dupa nunta pozitiv si de multumire, dar feedback-ul trebuie sa fie unul constructiv asa ca daca ati avut nemultumiri fata de nuiele servicii nu ezitați să oferiți un feedback dupa nunta corespunzător.

feedback dupa nunta

feedback dupa nunta

Oferă feedback dupa nunta invitatilor

Dupa nunta, nu astepta sa fii sunat de catre invitati, fii tu cel care ii suna sa le multumeasca pentru participare.Chiar daca vorbim de o ruda sau doar de o simpla cunostinta, participarea particciparea la un astfel de eveniment reprezinta un efort important depus de fiecare invitat in parte sai costurile pe care le implica sunt destul de mari. De aceea , ar fi un gest frumos ca odata ce s-a incheiat nunta sa ii sunati pe toti invitatii in parte. Poti opta sa le multumesti fie printr-un mail,  fie cu un mesaj pe telefon, sau de ce nu, poti prelua o idee la moda in afara dar care inca nu a prins la noi, transmite invitatilor un card multumire.
Cu siguranta ii vei impresiona , dar varianta clasica prin care sa ii sunati si  in care puteti sa multumiti tuturor invitatilor personal va va oferi si voua un feedback dupa nunta, pe care cu siguranta il asteptati.

Iti dorim să ai ocazia sa oferi numai feedback dupa nunta pozitive, sa lucrezi cu cei mai buni din fiecare domeniu si sa ai o nunta de poveste. Pentru trailere de la nunti de poveste, te invitam acum pe pagina StudioBlitz.

feedback dupa nunta

feedback dupa nunta

Despre autor

C. Alina

2 Comentarii

Leave a Comment