Doua rochii de mireasa trend sau necesitate?

Odată, nunta era despre profunzimea singularului: te-ai căsătorit cu The One și ai purtat The Dress. Astăzi, lucrurile stau putin diferit, 42% dintre căsătorii se încheie cu divorț  si a devenit aproape o regula  sa porti  două rochii  de mireasa în ziua nunții tale. Evident si aici social media a contribuit considerabil, magazinele care vand rochii de mireasa nu au pierdut nici ele timpul. Ti se vand doua rochii, una pentru ceremonia religioasa, foarte decenta, de cele mai multre ori pompoasa si una pentru petrecerea de seara, foarte sexy, sau comoda. Acum rochia de mireasa, unica rochie pe care bunicile noastre o pastrau in sifonier ingalbenita, toata viata s-a transformat in doua rochii de mireasa, versatile, la moda si deloc ieftine. Doua rochii de mireasa trend sau necesitate? Daca suntem mai traditionalisti de fel putem da vina pe site-urile care vand rochii de mireasa, pe Instagram si pe revistele de moda pentru asta. Dar dincolo de asta si dincolo de costurile pe care le presupune, ideea de a purta doua rochii de mireasa in ziua cea mare are si avantajele ei:

teilor.ro

The Guardian. Doua rochii de mireasa

The Guardian. Doua rochii de mireasa trend sau necesitate

Doua rochii de mireasa trend sau necesitate. Avantaje

  1. Nu mai esti contransa de domele religioase atunci cand vine vorba de alegerea rochiei, prea decolatat, prea scurta, prea extravaganta… toate acestea dispar, putand opta pentru o rochie decenta la biserica si pentru rochia visata seara.
  2. O nunta incepe uneori dimineata si se termina a doua zi tot dimineata, poate fi mai igienic si mai practic sa te schimbi.
  3. Diversitatea fotografiilor, de ce sa ai 1500 de fotografii in aceeasi rochie
The Guardian. Doua rochii de mireasa

The Guardian. Doua rochii de mireasa trend sau necesitate

Doua rochii de mireasa trend sau necesitate. Vedete care au purtat doua rochii de mireasa…sau mai multe.

The Guardian. Doua rochii de mireasa

The Guardian. Doua rochii de mireasa trend sau necesitate

Ducesele de Cambridge și Sussex au făcut-o, la fel si Gwyneth Paltrow. Chiara Ferragni a ales sa poarte chiar 3 rochii de mireasa in ziua cea mare. Rochiile de mireasă multiple sunt in trend si numarul mireselor care aleg sa poarte doua sau mai multe rochii pentru ziua nuntii este  în creștere. Solange  a optat pentru trei salopete, iar Chrissy Teigen  a purtat  trei rochii, toate de Vera Wang. Kim Kardashian West a purtat trei rochii la a doua și a treia nuntă;  la cea din urmă, nunta din 2014 cu Kanye West, a ales o rochie  Valentino pentru micul dejun de dinainte de nuntă, una Givenchy cu trena  pentru catedrala si o superba rochie  Balmain perlată pentru seară.

Logica pare destul de simplă: una formala  pentru ceremonie și ceva mai relaxat pentru recepție.  Decizia unei femei de a purta mai multe rochii de mireasă ar putea fi privită ca un progres , rolul femeii in societate s-a schimbat, iar atunci când ne căsătorim aratam ca nu  suntem doar soții, suntem femei care vor sa se si distreze.  Dar tendința ar putea fi considerată în mod rezonabil o reflectare a naturii umane, moderne neliniștite si in permanenta schimbare.

La urma urmei ar trebui sa intelegem ca nuntile nu sunt despre moda, despre cate rochii imbracam si ce culoare, nuntile sunt povesti de iubire, sun despre doi oameni care aleg sa mearga impreuna pe acelasi drum si sarbatoresc asta alaturi de persoanele dragi.

teilor.ro

Pentru povesti de la nunti pline de iubire, la care nu a contat numarul rochiilor ci mai degraba numarul fotografiilor in care mirii zambesc,  te invit pe pagina  StudioBlitz.

The Guardian. Doua rochii de mireasa trend sau necesitate

The Guardian Doua rochii de mireasa trend sau necesitate

Despre autor

C. Alina

2 Comentarii

Leave a Comment