Divortul si copiii

Cand doi oameni se casatoresc, divortul este cu siguranta ultimul lucru la care se gandesc. Insa, din motive diferite, se intampla sa se ajunga si la un astfel de deznodamant nefericit. Este, oricum, o perioada dificila pnetru cuplu si daca mai punem la socoteala si copiii, atunci lucrurile se complica. Divortul si copiii reprezinta un subiect delicat, insa din pacate nu sunt rare cazurile de acest gen, asa ca sa aflam cateva informatii in legatura cu tema in discutie.

Divortul si copiii

Divorce Advice For Children

Divortul si copiii

Trebuie mentionat faptul ca impactul unui divort asupra copiilor ar putea fi unul devastator, daca situatia nu este gestionata asa cum se cuvine. De aceea este foarte important ca in astfel de cazuri sa apelati la ajutorul unui psiholog care stie cel mai bine cum sa procedati. Va va ajuta sa invatati cum sa ii comunicati copilului vestea, cum sa treceti impreuna peste acea perioada dificila care poate lasa urme adanci in cazul in care nu este tratata cu seriozitatea de care este nevoie. De asemenea, terapia va va ajuta si pe voi, ca parinti, sa intelegeti copilul, sa intelegeti prin ce trece, chiar si atunci cand nu va comunica gandurile si sentimentele.

Mai mult decat atat, trebuie sa constientizati ca, in ciuda problemelor pe care le aveti, copilul are nevoie de ambii parinti, de intelegearea, atentia si iubirea amadurora. El trebuie sa simta lucrurile acestea din partea vostra si nu este sanatos sa il intoarceti impotriva celuilalt parinte, oricat de tensionata ar fi atmosfera intre voi. Nu il implicati in conflictul voastru mai mult decat este cazul.

Indiferent daca li se va schimba domiciluil, copiii trebuie sa simta ca au in continuare doi parinti si vor fi acasa indiferent unde se vor afla. Toate lucrurile acestea vor putea fi mult mai bine explicate si intelese de catre copil in timpul terapiei.

Divortul si copiii

Riverside Child Custody Attorney

Exista voci care sustin ca divortul si copiii nu intra in aceeasi ecuatie si, de dragul copiilor, pentru binele lor, ar fi mai bine ca parintii sa ramana impreuna. Dar este, oare, aceasta cea mai buna cale? Daca parintii nu se mai inteleg, daca exista conflicte frecvente, oare lucrul acesta nu ii afecteaza pe copii? Nu este sanatos pentru un copil sa creasca intr-un mediu in care exista neintelegeri, poate chiar violenta, fie ea verbala sau fizica. Lucururile acestea lasa urme adanci, iar copilul va incepe sa isi schimbe comportamentul, modul de a gandi etc. Asa ca, oricat de dureros ar fi un divort pentru copil, mai dureros ar fi, probabil, sa creasca intr-o familie in care este clar ca nimic nu functioneaza cum trebuie.

Divortul si copiii, oricat de delicat ar fi subiectul, trebuie abordat pentru ca, asa cum am spus mai sus, din nefericire nu toate cuplurile pot trece peste anumite dificultati, iar cea mai sanataoasa solutie este divortul. Si, cand copiii sunt prinsi la mijloc, atunci totul devine mai complicat.

Iar acum, la final, va propun sa ne descretim putin fruntile si, dupa tema mai delicata, sa vizionam cateva clipuri ale unui videograf de nunta.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

2 Comentarii

Leave a Comment