Discursul domnisoarei de onoare

In timp ce majoritatea indatoririlor domnisoarelor de onoare sunt „in spatele scenei”, discursul le va pune pentru cateva momente in lumina reflectoarelor. Tocmai de aceea este indicata o pregatire anterioara, pentru ca totul sa iasa perfect, emotionant si memorabil atat pentru miri, cat si pentru invitati. Discursul domnisoarei de onoare poate fi unul dintre cele mai frumoase aspecte ale unei nunti.

teilor.ro

Discursul domnisoarei de onoare

THE SCHULTZES

Pregatiri pentru discursul domnisoarei de onoare

Nu este intotdeauna usor sa-ti gasesti cuvintele cand iti scrii discursul. Chiar daca esti sora miresei sau cea mai buna prietena a ei si o stii de o viata, gandindu-te la evenimentul in cadrul caruia iti vei rosti discursul, te-ai putea pierde si ai putea intampina dificultati in a-ti gasi cuvintele. Te-ai putea gandi de zeci de ori inainte sa asterni pe hartie o fraza, intrebandu-te daca alta ar fi fost mai potrivita etc. Multe domnisoare de onoare se gasesc intr-o astfel de pozitie cand trebuie sa scrie discursul, insa am pregatit cateva sfaturi care te-ar putea ajuta.

Discursul domnisoarei de onoare

Zattu Vision

1. Prezinta-te invitatilor si spune-le ce fel de relatie exista intre tine si mireasa.

2. Povesteste-le o scurta intamplare sau doua din copilaria miresei (daca va stiati in acea perioada), sau dintr-o perioada un pic mai indepartata de prezent.

teilor.ro

3. Ai grija ca in discurs sa mentionezi atat mireasa, cat si mirele. Desi cea mai mare parte a discursului de indreapta catre mireasa, nu uita ca trebuie sa-i feliciti pe amandoi.

4. Scrie asa cum vorbesti. Nu este momentul sa respecti anumite reguli referitoare la cum se scrie un eseu. Discursul trebuie sa fie natural, fara cuvinte pretentioase.

Desi ti-ar veni mult mai usor sa ai in fata foaia cu intregul discurs, este mult mai bine daca ti-ai nota pe ceva numai cateva idei principale, care te vor ajuta sa iti amintesti intregul speech. Discursul domnisoarei de onoare va iesi exact asa cum ti-l doresti daca respecti aceste reguli si, cel mai important, daca ceea ce vei spune va fi sincer si din inima.

Discursul domnisoarei de onoare

Huffington Post

Dupa ce ti-ai scris speech-ul, trebuie sa exersezi rostirea lui. Nu oricine poate vorbi cu usurinta in astfel de circumstante, asa ca putin exercitiu este mai mult decat recomandat. Incearca sa repeti momentul rostirii lui si cel in care vei ridica paharul, urmant indicatiile de mai jos.

teilor.ro

Discursul domnisoarei de onoare

The Knot

1. Bea putina apa inainte de a vorbi. Nu ai vrea sa ai senzatia ca inainte de discurs ti s-a uscat gatul si, in mod sigur, nici nu ti-ai dori sa incepi sa tusesti fix inainte sa incepi speech-ul.

2. Nu uita sa zambesti. Nunta este un eveniment fericit.

3. Priveste invitatii, insa nu omite nici mireasa. Daca te adresezi in mod direct mirelui si miresei, muta-ti privirea catre ei.

4. Poti gesticula daca asta faci de regula cand vorbesti. Daca nu, tine-ti mainile pe langa corp, sau tine paharul in mana etc.

teilor.ro

Daca nu te simti in largul tau vorbind in fata multor oameni, discuta cu mireasa. Discursul domnisoarei de onoare nu trebuie sa reprezinte un motiv de spaima, ci de bucurie. Ai putea alege sa intervii numai in partea de inceput si de final, iar cea mai mare parte a discursului sa pice in grija altei domnisoare de onoare, care se intelege mai bine cu discursurile tinute in fata unui public.

Chiar daca nu bei sampanie sau vin, sa ai totusi pregatit un pahar pentru finalul speech-ului. Astfel, la final, poti ridica paharul in cinstea mirelui si a miresei si in acest mod invitatii vor sti ca discursul a luat sfarsit si vor ciocni paharele pentru a onora casatoria celor doi.

Asadar, discursul domnisoarei de onoare ar putea aduce cateva emotii celei care il
va rosti, insa daca vor fi respectate regulile de mai sus, totul va fi in regula, iar speech-ul va fi pe placul tuturor si va atinge inimile mirilor si pe cele ale invitatilor.

Sper ca articolul v-a venit in ajutor, iar acum va invit sa vizionati cateva clipuri deosebite pe Studioblitz.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment