Detalii esențiale despre invitațiile de nuntă

Ai trecut peste pragul primei întâlniri, a logodnei, iar acum urmează să spuneți „da” amândoi și să începeți să pășiți în viață umăr lângă umăr. Invitațiile de nuntă joacă și ele un rol important pe lângă alte aspecte pe care le aveți de pus la punct, iar acestea trebuie să fie corect scrise, de aceea mai există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare.

teilor.ro

Detalii esențiale despre invitațiile de nuntă

1. Aspect
Ce îți sare în ochi atunci când primești o invitație de nuntă? Aspectul. Dacă nunta ta va fi una formală, invitațiile trebuie să fie din același „film”. Dacă nunta va fi una nonconformistă, care nu se încadrează în tiparele obișnuite, tradiționale, atunci este indicat ca invitația să aibă în vedere acest lucru, să sugereze, însă chiar dacă ai o imaginație bogată îți recomand să păstrezi niște limite. Trebuie să mai ai în vedere și tipul hârtiei pe care o vei folosi.

Detalii esențiale despre invitațiile de nuntă

Detalii esențiale despre invitațiile de nuntă Pinterest

2. Conținut
Probabil textul invitațiilor o să vă dea bătăi de cap, însă indiferent de tipul nunții, obișnuită sau nonconformistă, ceea ce trebuie să conțină invitația este: numele persoanelor care fac invitația, data, ora și locul. Dacă aveți un dress code sau vreți să transmiteți faptul că petrecerea este destinată adulților tot ce trebuie să faceți este să menționați în invitație aceste lucruri. De asemenea, înainte de a trimite invitațiile trebuie să îți rogi invitații să își confirme participarea până la o anumită dată.

Detalii esențiale despre invitațiile de nuntă

Detalii esențiale despre invitațiile de nuntă Pinterest

3. Expediere
Când este momentul potrivit pentru trimiterea invitațiilor? Acesta se alege în funcție de tipul ceremoniei, ceea ce înseamnă că dacă ai o nuntă fastuoasă, cu mulți invitați, unii dintre ei trebuind să călătorească pentru a ajunge, atunci este bine să trimiți invitația cu 2 luni înainte; pe de cealaltă parte, dacă ai o nuntă restrânsă poți trimite invitația și cu 2 săptămâni înainte.

teilor.ro

Detalii esențiale despre invitațiile de nuntă

Pinterest

4. Lucruri de evitat la o invitație de nuntă
Dacă nu cunoști micile reguli legate de invitațiile de nuntă, riscul de a face ceva greșit este destul de mare, de aceea trebuie să știi că: nu trebuie să specifici cadourile, pentru că trimiți invitația pentru a-i anunța pe cei dragi că o să vă uniți destinele și că v-ar face plăcere să participe și ei, nu pentru a le cere cadouri sau bani; nu trebuie să trimiți invitațiile pentru o nuntă formală cu câteva săptămâni sau aproximativ o lună înainte de eveniment; numele destinatarilor și adresa acestora trebuie să fie scrise de mână, nu trebuie să pui o etichetă pentru acest lucru.

Ceea ce nu trebuie să uiți este faptul că invitațiile trebuie să se afle în deplină concordanță cu stilul sau tematica de nuntă aleasă. Astfel dacă ai o nuntă cu tematica călătorie, tematică în funcție de anotimp, stil romantic, rustic, vintage, retro etc., atunci și invitațiile trebuie să reflecte acest lucru. În fond, invitațiile sunt primele care informează invitatul de stilul viitoarei nunți și oferă posibilitatea celui care care o primește să își facă o primă impresie despre eveniment.

În continuare te invit să citești și articolele Invitații de nuntă online și Variante naturale de confetti.

Despre autor

Ana

4 Comentarii

Leave a Comment