Tortul miresei, semnificație

Tortul miresei este, de departe, cel mai delicios moment de la nuntă. Dincolo de aspectul impresionant al tortului, mărimea lui, culoarea, desenele și forma, gustul este cel care face diferența. Indiferent că tortul miresei este cu fructe, cu marțipan, cu ciocolată, vanilie sau oricare altă aromă, important este ca acesta să fie foarte gustos.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Tortul miresei, semnificație

Conform www.libertateapentrufemei.ro, istoria torului miresei vine din Evul Mediu, când, de fapt, tortul nu era tocmai precum tortul miresei din zilele noastre. De exemplu, în Roma antică, tortul era pur și simplu, o prăjitură. De asemenea, se practica săruta deasupra tortului, pentru o viață dulce și ferită de griji.

Primul tort adevărat, supraetajat, așa cum îl știm noi, a fost făcut în secolul al XVIII-lea, în Londra, inspirat ca aspect, după turla Bisericii Miresei. Tortul a fost realizat de către un cofetar, care s-a îndrăgostit de fiica patronului.

Din epoca Victoriană, tortul miresei, sau tortul mirilor, cum se mai spune, a fost predominant alb. Acesta simboliza puritatea miresei, practic, virginitatea ei, dar totodată, era și un semn de bogăție, datorită glazurii albe, foarte scumpe la acea vreme.
Așadar, atunci când vorbim despre tortul miresei, tortul mirilor, vorbim mai degrabă, despre momentul magic, când cei doi taie acest tort. Momentul este plin de semnificație, după cum veți vedea în rândurile de mai jos.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site
tortul miresei-Studioblitz.ro

tortul miresei-Studioblitz.ro

Semnificația tăierii tortului

Aproape de sfârșitul petrecerii, când deja s-au servit toate felurile de mâncare, când deja picioarele se simt grele, iar ochii se fac mici, se taie tortul miresei, se cântă “la mulți ani” și se ciocnește un pahar de șampanie în cinstea mirilor.

Mireasa este cea care ține cuțitul. Peste mâna ei, vine mâna mirelui, și opțional, mâinile nașilor. Tortul miresei se taie de jos până sus, iar prima felie o gustă mirii.

Motivul pentru care mireasa ține cuțitul, iar mirele o ajută, este tocmai faptul că simbolizează că aceasta va avea grijă de căsnicie și de bunul mers al lucrurilor în gospodărie, va avea grijă ca familia să fie unită, fiind ajutată în toate de soțul ei. La rândul lui, mirele îi oferă prima felie din tortul miresei, pentru a-și arăta dragostea și respectul. Apoi, ei se hrănesc reciproc, căci și în viață, se vor ajuta reciproc și se vor sprijini.

feminis.ro

Tăierea tortului mirilor este primul lucru pe care îl fac mirii împreună, urmat de gestul de a mânca împreună și de a ciocni un pahar în cinstea lor. Asta înseamnă că drumul în doi a început.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Una peste alta, tortul miresei este un subiect delicios, care ne face să salvăm, dar să nu uităm că tortul miresei nu este doar un simplu deliciu, acesta are o semnificație anume, așa cum o are și tăierea lui de către miri, sau cum o au lumânările de cununie, verighetele, voalul, buchetul și chiar și cununiile.

La final, vă invit să intrați pe StudioBlitz pentru a vă inspira de acolo referitor la tortul miresei, dar nu numai, pentru că veți găsi fotografii și video-uri de la nunți și botezuri, realizate cu profesionalism. De asemenea, dacă doriți imagini cu torturi și prețuri, vă invit pe www.cofetariaarmand.ro.

Despre autor

M Olga

3 Comentarii

Leave a Comment