Dupa mai multe luni de pregatiri intense, se apropie monentul nuntii, momentul in care mireasa va fi condusa la altar de catre tatal ei, momentul mult asteptat de fiecare in parte. In timpul nuntii, tatal miresei trebuie sa tina un discurs si ar putea fi chiar primul care da startul acestora, fiind urmat apoi de cavalerul de onoare si de mire. Inima ii va fi plina de mandrie fata de fiica sa si va fi o zi emotionanta atat pentru miri, cat si pentru parintii lor. Iata cateva informatii despre discursul de nunta al tatalui miresei, pentru ca acesta sa iasa unul deosebit.
Informatii despre discursul de nunta al tatalui miresei
La inceput, tatal miresei trebuie sa se prezinte si ar putea chiar sa spuna o gluma, pentru a se mai relaxa. Dupa aceea, le va ura bun venit invitatilor si le va multumi pentru prezenta la eveniment. Mama miresei va fi mentionata in discurs, la fel ca parintii mirelui.
Dupa aceea, nu trebuie sa uite sa vorbeasca despre mireasa, avand in vedere ca ea este motivul pentru care se afla in acel loc, in acea circumstanta. Poate vorbi despre anumite intamplari din copilaria ei, despre ceva amuzant etc. Ii poate spune cat de mandru este de ea, de femeia care a devenit.
Nu trebuie uitat mirele, caruia ii va ura bun venit in familie. Ii poate vorbi despre prima impresie pe care i-a facut-o in momentul in care l-a cunoscut si ii poate spune cat de fericit este ca fiica lui l-a ales pentru a-si petrece viata alaturi de el.
De asemenea, in timpul discursului, tatal miresei le poate oferi cateva sfaturi legate de casnicie, avand in vedere ca a trecut prin aceasta experienta si trece in continuare. Intotdeauna sfaturile vor fi primite cu bratele deschise.
Ce mai trebuie stiut despre discursul de nunta al tatalui miresei? La final, acesta ii va ruga pe invitati sa se ridice si sa inchine un pahar in cinstea mirilor. Fara indoiala, cavalerul de onoare va proceda la fel, insa acesta este modul traditional prin care se incheie discursul tatalui miresei.
Tatal miresei ar putea tine cont si de anumite sfaturi cand vine vorba despre discursul pe care urmeaza sa-l tina la nunta. In primul rand, nu trebuie sa dureze mai mult de 6 sau 8 minute, pentru ca sigur nu si-ar dori ca matusa sa adoarma la masa, cu fata in supa. De asemenea, despre discursul de nunta al tatalui miresei putem spune ca este indicat sa il citeasca de mai multe ori inainte, cand il compune, pentru a observa eventuale greseli si pentru a exersa, cu scopul de a se obisnui cu ideea ca va tine un discurs si astfel emotiile se vor diminua.
Glumele sunt permise, chiar indicate, insa nu in exces. Chiar daca isi doreste sa aiba un discurs amuzant, nu poate trece de la o gluma la alta in mod continuu.
Un ultim sfat este acela ca tatal care tine discursul ar trebui sa isi tina in frau emotiile. Desigur, este normal ca ele sa existe, insa nu trebuie sa le lase sa il copleseasca.
Acestea au fost informatiile despre discursul de nunta al tatalui miresei. Tinand cont de ele, discursul nu va iesi altfel decat deoasebit, avand in vedere ca va fi spus de una dintre cele mai importante persoane din viata miresei si va fi spus din inima si incarcat de emotie. Ce nunta nu este incarcata de emotii? Clipurile de aici va vor convinge de acest lucru.
[…] In timpul pregatirilor din ziua cea mare, tatal poate fi surprins alaturi de fiica lui. Poate chiar inainte de a pleca de acasa. Vor fi emotionati, […]