Multe femei se gandesc la rochia lor de mireasa inca de cand sunt copii. Uneori, viziunea lor asupra rochie de mireasa se traduce prin cumpararea acestei rochii din magazine inaintea nuntii. Din fericire, poti face ca rochia ta de mireasa sa fie unica si cat mai aproapiata de rochia visata. O modalitate foarte buna este de a include in rochia ta de mireasa o parte din materialul din rochia de mireasa a mamei tale. Transpunerea visului tau referitor la rochia de mireasa din ziua nuntii tale in realitate este un process care cere viziune si timp, dar o zi perfecta de nunta merita tot efortul.
Despre cum iti faci singura rochia de mireasa
- Gaseste stilul de rochie de mireasa care se potriveste cel mai bine corpului tau. Exista mai multe stiluri de rochie de mireasa. Cea mai buna modalitate de a afla ce stil de rochie de mireasa se potriveste corpului tau este sa mergi sa incerci cateva rochii.
Pentru corpul in forma de mar se potriveste rochia lunga, dreapta.
Pentru un corp in forma de para este potrivita o rochie de printesa.
Pentru un corp predominant dreptunghiular poarta la nunta o rochie tip sirena.
O rochie care accentuiaza prin croiala talia sau cu ajutorul unei curele se potriveste fetelor cu forma corpului tip clepsidra.
- Un alt aspect de care trebuie sa tii cont pentru a avea rochia de mireasa a viselor tale in ziua nuntii este materialul potrivit pentru rochie. Daca vei avea nunta pe plaja, alege un material moale pentru rochie. Daca ai o nunta intr-o locatie fixa, alege materialul rochiei in functie de sezonul in care va avea loc nunta. Exista material care sunt mai dificil de croit si cusut. Daca esti incepatoare in acest domeniu, nu alege aceste tipuri de material si opteaza pentru unul care permite greseli. Tesaturile populare pentru rochiile de mireasa sunt sifonul, organza, satin, matasea, tafta si tull.
Poti alege insa orice alt material vrei.
- Culoarea materialului. Culoarea standard pentru rochia de mireasa este albul. Exista insa mai multe nuante de alb:-fildes, crème, alb, alb pur- sunt doar cateva dintre nuante. Alege o nuanta de alb care se potriveste cu nuanta tenului tau.
- Acum, fa o schita a rochiei tale atat din fata cat si din spate.
Nu uita sa incuzi detaliile ca broderiile sau ornamentele.
- Urmatorul pas este sa afli care sunt masurile tale.
Este indicat sa lasi pe cineva care se pricepe sa faca asta.
- Daca te pricepi la croitorie, poti utiliza masurile tale si schitele rochiei pentru a face tiparul lasand 1.5 cm pentru cusaturi.
Daca nu ai mai facut tipare poate fi foarte dificil sa incepi prin a face un tipar de rochie de mireasa. Mai bine apelezi la un atelier de croitorie care sa faca tiparul rochiei tale.
- Acum, pentru ca ai tiparul rochiei, mergii la magazine si cumpara materialul si dantela/ornamentele.
- Aseaza materialul cu fata pe tipar si prinde-l de acesta cu ace de siguranta. Daca ai de gand sa incluzi cute duble la rochie, asigura-te ca tai destul material si pentru acestea.
- Dupa ce ai croit toate partile rochiei, asambleaza-le prinzandu-le cu ace de siguranta pe dos. Pentru a avea o viziune mai buna asupra rochie utilizeaza un manechin.
- Odata ce a-i asamblat bucatile de material croite, potriveste cutele rochiei pentru a se adapta curbelor corpului tau.
- Coase bucatile de material croite.
- Chiar daca ai material mai mult in partea de jos a rochiei sau pe lateral, urmeaza tiparul. Acesta a fost proiectat pe masura ta, si este mai usor sa stramtezi o rochie decat sa adaugi material.
- Dupa ce ai cusut rochia, cere ajutorul unei prietene pentru a face ajustari pentru ca rochia sa ti se potriveasca perfect.
- Apoi adauga finisajele(dantela, bijuterii, funde sau orice altceva).
- Taie atele ramase de la cusut de pe rochie.
[…] sapun lichid in apa si preseaza usor rochia. Lasa apa sa se scurga din cada si pune alta fara sapun. Preseaza usor rochia si da drumul la […]