Despre cameraman nunta si echipa de productie

Despre cameraman nunta si echipa de productie

Am luat in considerare aceste subiecte si am decis sa vorbesc despre ce inseamna cameraman nunta si echipa de productie. Pentru a va face o idee despre cameraman nunta si echipa de productie va spun urmatoarele lucruri: Un film are la baza o echipa intreaga si aceasta incepe de la regizorul filmului care este cap de lista si se termina cu masinistul, soferul, etc… Spre exemplu, o echipa de filmare este constituita din regizor, producator, actor, scenarist, director de imagine, cameraman, focus puller, sunetist, make-up artist, costumier, masinist etc… si lista continua cu sutele in cazul in care un film are o productie mare. Care ar fi avantajele si dezavantajele dintre un cameraman nunta si o echipa de productie de nunta?
In primul rand, un avantaj considerabil il are cameramanul de nunta deoarece este foarte ieftin. Acest lucru inseamna ca nu o sa cheltuiti foarte mult pe un astfel de serviciu.

Dezavantajul ar fi ca este un singur om si pana la urma este limitat fizic, deoarece el face parte din lista enumerata cu personele de mai sus. Asta inseamna ca la evenimentul tau iti lipseste sunetistul, directorul de imagine, masinistul etc… Bineinteles cameramanul le poate face pe toate dar, pe rand si asta iti ia din timp iar la nunta timpul se scurge foarte repede si trebuie sa fii rapid pentru a filma nunta din unghiurile concepute de cameramanul de nunta.

1. Avantajele echipei de productie pentru nunta consta in formarea unei echipe cu director de imagine, cameraman, sunetist, make-up artist si de ce nu chiar si regizor.
2. Inca un avantaj pe care il are echipa de productie este rapiditatea. Sunt foarte rapizi deoarece fiecare om este delegat de catre regizor. Directorul de imagine stabileste incadratura si lumina, cameramanul are grija de indicatile directorului. Masinistul seteaza lumina conform planului, sunetistul pregateste microfoanele in functie de actiunea evenimentului s.a.m.d. Vedeti, totul se desfasoara conform planului, singurul inconvenient pe care il aveti in achizitionarea unei echipe de productie pentru nunta este pretul. Odata cu cresterea numarului de persoane din echipa, creste si pretul.filmare nunta studioblitz

Ce inseamna un pret mai mare pentru evenimentul tau? Inseamna o calitate a imaginii si a sunetului mult mai buna, inseamna ca nu iti va lipsi niciun cadru din nunta ta. Inseamna ca evenimentul tau va fi filmat de catre profesionisti si te vei uita cu placere 100 de ani de acum incolo.
Desigur la noi in Romania cameramanul le face pe toate: regie, imagine, sunet, lumina, de make-up nu mai are timp credeti-ma.

Ce inseamna un pret mai mic pentru evenimentul tau? Inseamna o calitate a imaginii si a sunetului mai slaba, inseamna ca este posibil sa iti lipseasca un cadru deoarece cameramanul nu era pregatit sau lipsea pentru ca punea lumina sau seta sunetul…
De asemenea, trebuie sa luati in considerare ca exista pe piata de toate categoriile care pot fi mai buni sau mai putin buni, iar pretul nu reflecta intotdeauna calitatea.

Varianta pentru cameraman nunta este ieftina si la indemana oricui dar vine cu anumite aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare in cazul in care faceti pasul acesta.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment