Dependența de partener

Relația dintre voi este una puternică din moment ce ai o conexiune foarte strânsă cu persoana iubită, ceea ce este un lucru bun. Cu toate acestea, dacă ai o relație de lungă durată și faci aproape totul împreună cu partenerul tău deja a devenit un lucru obișnuit. Este important să petreci timp cu partenerul tău, însă la fel de important este să păstrezi și relația cu prietenii, familia, dar și cu tine însăți. Este absolut esențial să ai o identitate în afara relației de cuplu!

Semne care îți arată că ești prea atașată de partenerul tău. Dependența de partener.

1. Partenerul tău este singura ta sursă de fericire
Într-o relație de cuplu sănătoasă și puternică ești fericită, însă atunci când fericirea ta depinde doar de acea relație iar tu nu ești fericită în afara ei poate să fie periculos pentru tine. De ce? Gândește-te că dacă o să vă despărțiți și el nu va mai exista în viața ta înseamnă că tu nu vei mai fi împlinită și nu îți vei mai găsi fericirea.

Dependența de partener

Dependența de partener Pinterest

2. Vrei ca el să fie mereu alături de tine
Poate primul semn care îți indică că ești dependentă de partenerul tău este faptul că ai mereu nevoie ca partenerul tău să fie lângă tine și simți că nu poți face nimic fără el. Dacă vrei să fii împlinită din punct de vedere personal trebuie să petreci timp și departe de partenerul tău, nu numai cu el. Să petreci timp departe de persoana iubită reprezintă cheia unei relații ehilibrate!

Dependența de partener

Dependența de partener Pinterest

3. Nu mai ai timp pentru familie și prieteni
Înainte să începi această relație ieșeai mereu cu prietenii și petreceai mai mult timp cu familia, iar acum toate acestea ți se par că au avut loc într-un trecut îndepărtat? Ți se pare că nu mai ai deloc timp de vizite și ieșiri? Tot timpul tău este ocupat cu dependența față de partener. În viața ta nu există doar persoana iubită sau doar relația ta cu aceasta, ci și relațiile cu prietenii tăi și cu familia ta; este important să ai relații și în afara celei amoroase.

Dependența de partener

Dependența de partener Pinterest

4. Aștepți aprobarea lui pentru orice
Se întâmplă ca partenerul tău să nu fie întotdeauna de acord cu ceea ce faci sau zici și este perfect normal. Ceea ce nu este normal este ca tu să aprobi orice face sau spune el chiar dacă nu îți convine și, pe lângă asta, să aștepți aprobarea lui pentru că tu nu ai încredere în tine, nu ești sigură pe propria persoană. Dacă aștepți mereu aprobarea lui pentru orice lucru mărunt nu vei găsi niciodată puterea să duci la bun sfârșit ceva ce îți propui.

Dependența de partener

Dependența de partener Pinterest

5. Te preocupă tot ceea ce îl preocupă pe partenerul tău
Pentru o relație sănătoasă important este să ai activitățile, hobby-urile tale pe care să le faci individual, pe lângă cele pe care deja le faci împreună cu partenerul. Dacă tu nu ai și alte pasiuni, activități în afară de cele pe care le ai cu partenerul tău înseamnă că ești dependentă de el, iar sentimentul de împlinire, fericirea nu mai are loc în toate părțile din viața ta. La fel de grav este să fi avut înainte de relația ta cu el activități, pasiuni, iar acum să fi renunțat la ele.

Dependența de partener

Dependența de partener Pinterest

Așadar, este total greșit să te pui pe tine pe locul doi, să îi acorzi lui toată atenția, iar tu să nu ai pasiuni și dorințe personale. Timpul petrecut departe de partener întărește și mai mult relația! Nu-ți fie teamă să ai activități diferite de ale partenerului tău, trezește din nou în tine dorința succesului. Să continui să fii mereu umbra partenerului tău poate fi periculos pentru relația ta.

În continuare te invit pe pagina StudioBlitz pentru vizionarea unor clipuri de nuntă fascinante.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi pentru o căsnicie sănătoasă
CITEȘTE ȘI: Semne ale unui posibil divorț

Despre autor

Ana

2 Comentarii

Leave a Comment