De ce se poarta verigheta pe degetul inelar al mainii stangi?

Te-ai intrebat vreodata de ce se poarta verigheta pe degetul inelar al mainii stangi? Daca ai curiozitati legate de modul in care se poarta pe deget aceste bijuterii cu o semnificație atât de puternică, atunci randurile care urmeaza sunt pentru tine.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Vrei sa stii de ce se poarta verigheta pe degetul inelar al mainii stangi?

Probabil stii de mult timp pe care deget se poarta verigeta. Dar stii de ce se face asta?

Din punct de vedere istoric, verighetele au fost purtate pe toate degetele, inclusiv pe degetul mare, conform spuselor bijutierului Stephanie Selle, potrivit brides.com. In prezent, aceste bijuterii sunt purtate pe degetul inelar al mainii stangi, insa se pare ca in tari precum India, Norvegia, Spania, Germania și Rusia, verigheta se poarta la mana dreapta, conform traditiei. Deci, se pare ca si traditia, cultura si locul au un cuvant de spus in ceea ce priveste mana si degetul la care se poarta verigheta.

De ce se poarta verigheta pe degetul inelar al mainii stangi

De ce se poarta verigheta pe degetul inelar al mainii stangi

„Potrivit legendelor, se credea ca degetul pentru verigheta avea o vena conectata direct la inima, asa incat inimile indragostitilor sa fie conectate prin intermediul inelului”, a mai spus Selle. Deci, pentru a face mai solida aceasta uniune in numele iubirii, era pus pe degetul respectiv inelul in ziua casatoriei.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Acum, insa, avand in vedere cunostintele din domeniul anatomiei, se stie ca toate degetele contin vene care sunt legate de inima, deci aceasta traditie romantica nu isi mai gaseste explicatia in vremurile moderne. Totusi, sunt multe cupluri care prefera sa poarte verighetele pe degetul inelar al mainii stangi, deci traditia a reusit sa treaca de proba timpului.

In ce ordine pui pe degetul inelar verigheta si inelul de logodna?

Ei bine, in acest caz, fiecare femeie decide, nu exista reguli batute in cuie. Sunt femei care prfera sa poarte pe degete diferite si la maini diferite cele doua inele. Altele prefera sa poarte inelul de logodna peste verigheta, iar altele poarta verigheta peste inelul de logodna. Sunt si femei care prefera sa uneasca cele doua inele, care sa devina ulterior unul singur. Deci decizia iti apartine in totalitate.

De ce se poarta verigheta pe degetul inelar al mainii stangi

De ce se poarta verigheta pe degetul inelar al mainii stangi

Poti purta inel pe degetul inelar daca nu esti logodita sau casatorita?

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Se spune ca daca porti inel pe degetul inelar, dar nu esti logodita sau casatorita, vei avea parte de ghinion. Daca esti o persoana superstitioasa, poate ar fi mai bine sa eviti sa porti inele pe degetul inelar, daca nu e vorba de un inel de logodna sau o verigheta. Dar daca nu esti o persoana superstitioasa, iar bijuteria ti se potriveste, atunci nimic nu te poate impiedica sa o porti cu bucurie si cu placere.

Sper ca am reusit sa raspund intrebarilor tale legate de verigheta. Acum stii de unde a plecat traditia conform careia verigheta trebuie purtata la mana stanga, pe al patrulea deget. Asa cum am vazut, traditia isi are radacinile in vremurile de mult timp apuse, insa a supravietuit pana in prezent si in general cuplurile poarta verigheta pe al patrulea deget al mainii stangi. Poti sa duci si tu aceasta traditie mai departe, daca iti doresti.

Foto: Pexels

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment