De ce se arunca grau si orez la nunta

Stim cu totii ca exista numeroase obiceiuri, traditii si superstitii legate de nunta. Au aparut cu mult timp in urma, iar multe dintre ele se pastreaza inca in lumea intreaga. Te intrebi de ce se arunca grau si orez la nunta? Iata care este explicatia.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

De ce se arunca grau si orez la nunta

Obiceiul de a arunca grau sau orez asupra mirilor dupa cununie isi are radacinile intr-un ritual pagan. Deoarece acestea germineaza, se crede ca ele au puteri speciale asupra mirilor. Astfel, oamenii au inceput sa creada ca acestea vor aduce fertilitate, dar si belsug in viata cuplului recent casatorit. Insa stii de ce se alege graul, sau de ce se alege orezul? Nu este o simpla intamplare! Se pare ca acestea rodesc cel mai usor si mult mai repede comparativ cu altele. Insa asta nu este tot. De asemenea, mai exista un motiv pentru care oamenii au inceput sa arunce grau sau orez asupra cuplului recent casatorit. Se credea ca acestea aveau si rolul de a alunga spiritele rele din preajma tinerilor care s-au casatorit. Astfel, cei doi vor avea o casnicie fericita si lipsita de evenimente neplacute.

De ce se arunca grau si orez la nunta

Superior Celebrations

In prezent sunt multe cupluri care vor sa pastreze aceasta traditie, numai ca un pic modificata. Spre exemplu, in locul orezului sau al graului, se aleg variante mai… comode. De exemplu, confetti sau petale de flori. Astfel sunt evitate situatiile neplacute si incomode in care orezul sau graul intra in pantofii miresei, in decolteul ei, in parul mirilor etc. Variantele moderne au rolul de a pastra traditia, numai ca un pic modificata. Astfel, la iesirea din biserica, sau dupa cununia civila, asupra mirilor se pot arunca petale sau confetti. Sau, sunt anumiti miri care prefera sa se elibereze in aer porumbei, baloane, sau baloane de sapun. Arata cum nu se poate mai bine in pozele de nunta si in materialul video de la marele eveniment.

CITESTE SI: Traditii frumoase de nunta de care poti tine cont
CITESTE SI: Eliberarea porumbeilor la nunta

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

In plus, se pare ca nu este indicat sa se arunce orez sau grau. Asta deoarece pasarile le pot manca, fiindu-le fatale in unele cazuri. De asemenea, se pot intampla incidente care sa ii includa pe miri sau poate pe invitatii la nunta. Sunt mirese carora le-a intrat orez in ureche, de exemplu. Situatie deloc placuta si chiar riscanta.

De ce se arunca grau si orez la nunta

Wedding Concepts

Este important pentru multe cupluri sa se pastreze unele traditii si obiceiuri la nunta. Sunt specifice evenimentului, asa ca vor sa urmeze aceeasi linie pe care au urmant-o si alti miri. Insa, unele dintre acele obiceiuri si traditii aparute cu mult timp in urma, sunt riscante. Tocmai de aceea intre timp oamenii au incercat sa gaseasca o solutie de mijloc, astfel incat sa se pastreze acele obiceiuri, insa sa le dea o alta forma, mai putin riscanta si mult mai deosebita. Trebuie doar sa fii inventiv si cu siguranta gasesti o solutie.

Si acum, la final, dupa ce ai aflat de ce se arunca grau si orez la nunta, te invit si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri artistice de nunta realizate de un videograf profesionist. Vizionare palcuta!

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Adauga un comentariu

Leave a Comment