De ce rămâi într-o relație nefericită

Chiar dacă poate ție ți se pare ciudat sau greu de conceput, există multe femei care aleg să rămână lângă un partener care nu le face fericite. Prin urmare, există câteva motive pentru care o femeie rămâne alături de un partener care nu o face fericită, blocată într-o relație nereușită.

teilor.ro

De ce rămâi într-o relație nefericită

1. Copiii pe primul loc
În cazul în care te gândești să nu te desparți de partenerul tău și să rămâi într-o relație nefericită doar de dragul copiilor este cea mai mare greșeală. Crezi că le faci vreun bine dacă te văd sau te simt că ești nefericită? Din contră! În plus, copiii vor crește și își vor da seama că este mai important să fii fericită, decât alături de o persoană care nu te face fericită. Certurile și tensiunea dintre voi îi vor influența.

De ce rămâi într-o relație nefericită

De ce rămâi într-o relație nefericită Pinterest

2. „Merge și așa”
Ești conștientă că relația ta nu mai merge sau poate că nu a mers niciodată, dar te încăpățânezi și tragi din toate părțile. Ești pe principiul „merge și așa”, te complaci în situația în care ești, fără să îți dai o șansă, fără să știi că meriți să fii fericită. De obicei, persoanele care decid că așa le-a fost soarta și se complac într-o situație nefericită sunt copiii proveniți din familii disfuncționale, familiile care nu încercau să rezolve problemele.

3. Pentru familie și prieteni
De ce trebuie să te intereseze de ceea ce spun ceilalți? Locuiesc ei cu partenerul tău? Nu, singura afectată ești tu. Nu contează dacă părinții tăi vor fi dezamăgiți, nu contează părerile neavizate ale prietenilor. Este vorba doar de presiunea socială care se opune dorinței tale de a face o schimbare.

teilor.ro

De ce rămâi într-o relație nefericită

De ce rămâi într-o relație nefericită Pinterest

4. Stări de anxietate, tristețe
Atunci când te decizi să faci o schimbare în viața ta te poți confrunta cu stări de anxietate și începi să te întrebi dacă nu cumva vei face o greșeală, dacă nu cumva îți va fi dor de cum erai înainte să faci schimbarea. Dacă nu încerci să te desprinzi ușor, ușor, nu vei afla cum va fi viitorul! Mai greșit este să nu faci nimic și să continui să rămâi pe loc. Dacă ieși dintr-o relație nu înseamnă că ai eșuat, căci ai dat dovadă de curaj.

5. Speri la mai bine
Unele femei aleg să rămână într-o relație nefericită sperând la nesfârșit că lucrurile se vor îmbunătăți, chiar dacă nu au niciun semn în acest sens. Speranța afectează dorința de schimbare, iar tu va trebui să conștientizezi că trebuie să cobori cu picioarele pe pământ.

De ce rămâi într-o relație nefericită

De ce rămâi într-o relație nefericită Pinterest

6. Dorința de răzbunare
Persoanele care provin din familii disfuncționale, care s-au simțit tratate nedrept pot să rămână în relația nefericită pe care o au doar pentru a-și vărsa frustrarea, furia, dorința de răzbunare pe partener, chiar dacă acesta nu le-a greșit cu nimic.

Pe lângă aceste motive se numără și cele de natură medicală sau financiară. Nu este benefic nici pentru tine, nici pentru partener să rămâneți într-o relație toxică! Ceea ce contează cu adevărat este sănătatea ta emoțională, fizică, psihică; nu înseamnă că ești egoistă, ci doar că te respecți, te apreciezi. Cu siguranță vei găsi o persoană mult mai potrivită pentru tine.

teilor.ro

În continuare te invit să citești și articolul Semne ale unui posibil divorț.

Despre autor

Ana

2 Comentarii

Leave a Comment